Laponija Putovanje 2024

Program putovanja:

1. dan putovanja, četvrtak 4. januar 2024.

Transfer mini-busom na relaciji Čačak – Beograd – Novi Sad – Subotica – aerodrom „Ferenc List“ kod Budimpešte. Prijava za let finske avio-kompanije „Finair“. Let za Helsinki u 19.15h, po sletanju u Helsinki pauza 4h i 40 minuta do leta za Rovaniemi. Sletanje u Rovaniemi u 00.55h posle ponoći (noć 4./5. januar; četvrtak na petak). Nakon podizanja prtljaga, transfer do izabranog smeštaja. Smeštaj. Noćenje.

2. dan putovanja, petak 5. januar 2024.

Doručak. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do sela Deda Mraza (poseta mora biti najavljena; odnosno ne može se znati unapred da li će biti moguće individualno ući bez najave i već unapred plaćene ulaznice – iz tog razloga je prijava i plaćanje za posetu selu obavezna u agenciji najkasnije do 20.12.2023.). Upoznavanje sa Deda Mrazom, Baba Mrazicom, irvasima, sneškom… Kompletno uživanje u fantastičnoj božićnoj atmosferi ovog nesvakidašnjeg mesta. Povratak u smeštaj do 19h. Noćenje.

3. dan putovanja, subota 6. januar 2024.

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Santa parka. Uživanje sa vilenjacima, vožnja vozom kroz fabriku igračaka, upoznavanje sa ledenom kraljicom u fantastičnoj ledenoj dvorani… Tokom izleta ćemo posetiti i Arktikum muzej. Povratak u smeštaj do 19h. Vaš vodič će se potruditi da vam na pravi način napravi ugođaj Badnje večeri. Noćenje.

4. dan putovanja, nedelja 7. januar 2024.

Doručak. SREĆAN BOŽIĆ – HRISTOS SE RODI! Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet tokom kojeg ćemo posetiti maleni laponijski grad Kemi koji se nalazi na obali Botničkog zaliva na Baltičkom moru. Posetićemo najveću atrakciju ovog grada, LumiLinna – Snežni zamak. Obično umetnici počnu da ga prave početkom decembra, polovinom januara se otvara za javnost i traje do prvih dana aprila jer tada sneg počinje da se polako otapa i da ne bi posle postao nebezbedan za posetioce, tada ga ruše. Ovo velelepno snežno utvrđenje koje zauzima 20000 kvadratnih metara, godišnje poseti oko 400 000 ljudi iz celog sveta. U ovom genijalnom kompleksu imate kule od snega, koje su visoke i 20 metara. Sav led od kojih se prave skulpture i zidovi, dovoze se sa obližnjih vodenih površina, kojim je Kemi obilato okružen. Od kako je prvi put napravljen snežni dvorac u ovom gradu, daleke 1996. godine, to je postalo i ostalo najveće utvrđenje od snega na svetu. Inače, svake zime, ovaj dvorac izgleda drugačije, kao i eksponati unutar njega. Povratak u smeštaj do 19h i uživanje u Božićnoj atmosferi koju možemo sami mi sami sebi napraviti. Noćenje.

5. dan putovanja, ponedeljak 8. januar 2024.

Doručak. Za ovaj dan smo vam pripremili fakultativni izlet do farme haskija gde ćete se upoznati sa ovim fantastičnim psima i gde ćemo se provozati specijalnim saonicama koje ovi psi vuku. Povratak u smeštaj do 18h. Noćenje.

6. dan putovanja, utorak 9. januar

Doručak. Odjava iz smeštaja. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada Rovaniemija. Transfer do aerodroma i prijava za let avio-kompanije „Finair“ za Helsinki. Let u 15.05h. U Helsinkiju pauza 4 sata i 25 minuta do leta za Budimpeštu. Sletanje u Budimpeštu u 18.30h. Transfer mini-busom na relaciji Subotica-Novi Sad-Beograd-Čačak. Kraj putovanja.

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Budimpešta – Rovaniemi – Budimepšeta (let sa jednim presedanjem u Helsinkiju; uključene sve takse; ručni prtljag 8kg + redovni prtljag 23kg)
 • Transfer u Rovaniemiju od aerodroma do smeštaja i povratno
 • 5 noćenja sa doručkom u Rovaniemiju u odabranom hotelu
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili 1/2+1 sobe sa kjpatilom (1/2+1 sobe su isključivo namenjene smeštaju za 2 odrasle ili punoplative osobe + dete do 12 godina na pomoćnom ležaju!)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekteObavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara; deca do 18 god 800 din)
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 10 prijavljenih osoba):
 • Izlet i poseta Deda Mrazovom selu 80 € za odrasle / 70 € za decu 3-12 god
 • Izlet za Santa park 80 € za odrasle / 70 € za decu 3-12 god
 • Izlet za Kemi sa posetom Snežnom zamku 150 € za odrasle / 135 € za decu 3-12 god
 • Izlet za farmu haskija 150 € za odrasle / 125 € za decu 3-12 god

Maksimalno jedno dete od 2 do 12 godina u sobi sa dve odrasle osobe – POPUST 300€

Podeli: