London Nova Godina

London je najveći grad i ujedno prestonica Ujedinjenog Kraljevstva. U užem gradskom jezgru živi sedam miliona stanovnika, a grad leži na obali reke Temze. Ovaj bučan i živopisan grad, istovremeno uređen i zanimljiv, jedna je od najinteresantnijih evropskih destinacija. Poznat je po brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima, dobrim restoranima, zanimljivim ljudima i dobrom provodu.

Britanski muzej poznat je širom sveta i to je razlog zbog koga nikako ne biste smeli da propustite obilazak. Neke od najvrednijih zbirki antikviteta izloženo je u ovom muzeju, pored još 7 miliona predmeta iz čitavog sveta. Ulaz u muzej je slobodan, a otvoren je svakog dana od 10 do 17.30 časova. Muzej nauke ima kolekciju od preko 300.000 predmeta i u njemu je izložena i najstarija očuvana parna lokomotiva, Puffing Billy. Pri muzeju se nalazi i IMAX 3D bioskop u kome se prikazuju dokumentarni filmovi o nauci i prirodi.

Jedna od najvećih atrakcija Londona je muzej voštanih figura Madam Tiso u kome je izloženo preko 400 voštanih figura – slavne ličnosti iz sveta politike, kulture, nauke, umetnosti, filma i muzike. Pri muzeju nalazi se i Planetarijum u kome možete uživati u tajnama svemira. Kad ste već ovde obavezno posetite i Istorijski muzej i Nacionalnu galeriju, ali i nacionalnu galeriju moderne umetnosti Tejt Modern.

London Nova Godina

U Londonu možete naići na restorane koji pripremaju hranu iz gotovo svih delova sveta. Neki od delova grada poznatih po dobrim restoranima su: Brick Lane koji se nalazi u istočnom kraju i koji je poznat po kariju iz Bangladeša, Brixton je poznat po afričko-karipskoj kuhinji, China Town je deo grada koji je poznat po kvalitetnim kineskim restoranima, Finsbury park i okolina čuveni su po grčkoj i turskoj kuhinji. Jedan od najpopularnijih barova je Chad’s place koji je poznat po jako dobroj dimljenoj pastrmki. Prostran restoran po danu i koktel bar noću, Bar 1802, je takođe jedno od omiljenih mesta za uživanje, kako stanovnika Londona tako i turista. Ne možemo a da ne spomenemo i sirijski restoran Abu Zaad.