Amsterdam Prvi Maj

Program putovanja:

Amsterdam Prvi Maj

Dan 1 (24.04.2020): Polazak iz Beograda

Polazak autobusa iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) ” u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (25.04.2020): Dolazak u Minhen, fakultativni obilazak grada i slobodno vreme

Dolazak u Minhen (Munich) u prepodnevnim časovima i pravimo desetočasovnu tehničku pauzu za odmor, klopu i šetnju gradom. Fakultativni obilazak grada: Karlsplac (Karlsplatz), Stara i Nova većnica (Altes Rathaus i Neues Rathaus), Toranj crkve Svetog Petra (Peterskirche), Katedrala Naše gospel (Frauenkirche), Hofbrojhaus pivnica (Hofbrauhaus), Odeonsplac (Odeonsplatz), Engleski vrt (Englischen Garten)… Polazak za Amsterdam u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (26.04.2020): Dolazak u Amsterdam, smeštaj u hostel i fakultativno krstarenje kanalima

Uprepodnevnim časovima stižemo u Amsterdam. Vreme za uživanje u bajkovitom gradu. Fakultativni obilazak grada: Pijaca lala (Blomenmarkt), trg Dam (De Dam) sa Kraljevskom palatom (Koninklijk Paleis) i Nacionalnim spomenikom (National Monument), Kvart crvenih fenjera (De Wallen – Red Light District), Rembrantov trg (Rembrandtplein) sa klubovima, pabovima i coffeeshop-ovima, Muzejska četvrt (Museumpleuin). Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativno krstarenje kanalima, najveća turistička atrakcija grada.  Slobodno vreme za obilaske i zabavu u jednom od najlepših gradova Evrope i sveta.

*od 01.01.2020. stupa na snagu uredba Grada Amsterdama da nisu moguće organizovane pešačke ture za više od 5 ljudi

Dan 4 (27.04.2020): Slobodan dan za Kings Day

Doručak. Slobodno vreme za KING`S DAY! Oblačimo se u narandžasto, nosimo balone, perike, šešire, krune i što je najbitnije od svega OSMEH! Cela Holandija slavi kraljev rođendan, čitava zemlja je u narandžastom, u Amsterdamu nekoliko desetina hiljada turista, žurke na čamcima, mostićima, koncerti na otvorenom.

Dan 5 (28.04.2020): Fakultativni izlet u Roterdam, Hag i Ševeningen

Doručak. Fakultativni izlet do Haga (Den Haag), administrativne prestonice Holandije, gde ćemo obići Palatu mira (Vredespaleis – Peace Palace), Tribunal (Courthaus) i najstariji parlament (koji je i dalje u funkciji) Binenhof; obilazimo ševeningensku plažu kako bismo videli talase Severnog mora i najpopularniju turističku destinaciju na njegovoj obali. Na kraju idemo u Roterdam, grad koji je srušen do temelja u Drugom svetskom ratu i izgrađen kao ultra-moderan grad, gde se nalazi i najveća evropska luka i zanimljiva arhitektura Pita Bloma: Kuće kocke (Kijk-Kubus), Zgrada-olovka, Biblioteka (Central Library), moderna pijaca Markthal. Povratak u Amstrerdam. Slobodno vreme i ponovno traganje za najboljim provodom.

Dan 6 (29.04.2020): Fakultativni izlet u selo Zanse Šans i slobodno vreme

Doručak, pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari se ostavljaju u hostelu, a mi imamo ceo dan slobodan za aktivnosti i obilaske. Popodnevni fakultativni izlet u Zanse Šans (Zaanse Schans) – tipično holandsko selo gde degustiramo sireve, učimo kako se prave klompe, kupujemo suvenire, fotkamo se ispred vetrenjača, pijemo toplu čokoladu. Povratak u Amsterdam. Polazak za Prag u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (30.04.2020): Dolazak u Prag, fakultativni obilazak grada i slobodno vreme

Dolazimo u Prag (Prague) u prepodnevnim časovima, gde ćemo napraviti tehničku pauzu od 10 sati za razgledanje “Zlatnog grada”. Fakultativni obilazak grada: Staromestski trg (Staromestske namesti), sat Orloj (Pražski Orloj), Jevrejska četrvt, Karlov most (karluv most), Hradčani (Hradcanske namesti), katedrala Svetog Vita. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku sausputnimzadržavanjimaradiregulisanjacarinskihformalnostiisakraćimpauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (01.05.2020): Dolazak u Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

  • Autobuski prevoz od Beograda do Minhena
  • Autobuski prevoz od Minhena do Amsterdama
  • Autobuski prevoz od Amsterdama do Praga
  • Autobuski prevoz od Praga do Beograda
  • Hans Brinker hostel Amsterdam
  • turističke takse za sve dane boravka
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativni i promenjivi i zavise od slobodnih terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

krstarenje kanalima Cena: 15,00 EUR

Jedna od najvećih atrakcija grada – krstarenje kanalima pokazaće vam zašto ovaj grad nazivaju “zapadnom Venecijom”. Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, staro gradsko jezgro okruženo Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, reka Amstel… Holandska prestonica iz druge perspektive!

Roterdam – Hag -Ševeningen Cena: 25,00 EUR

Roterdam je treća najveća luka na svetu i grad moderne (“cyber”) arhitekture, poznat kao veliki industrijski i ekonomski centar Holandije. Grad je za vreme Drugog svetskog rata bio uništen i opustošen pa je u periodu posle rata naglo krenuo razvitak ovog grada i njegova ekspanzija. Poznat  je po svojim čudnim i neobičnim zgradama kao što su Kuba Kocke, zgrada Olovka i zgrada Biblioteke.Hag je administrativni centar Holandije gde se danas nalaze i mnogobrojne evropske i svetske institucije. Bitno se razlikuje od Amsterdama i Roterdama, dosta je mirniji i u njemu ne boravi previše turista pa ovde možete osetiti pravu čar Holandije. Veoma je bogat kulturno istorijskim spomenicima. Ševeningen se nalazi na obalama Severnog mora i bio je prvo uređeno letovalište u Holandiji. Velika plaža i ogromno šetalište uz obalu, čist vazduh i veliki broj restorana uz obalu privlače turiste svake godine

Zanse Šans Cena: 15,00 EUR

Holandija je zemlja vetrenjača, klopi i sireva. Sve se to može videti na jednom mestu, u holandskom selu namenjenom turistima Zanse Šans (Zaanse Schans): vetrenjače pored jezera, degustacija sireva i procedura pravljenja istih, miris kakaa, prezentacija ručne izrade klompi, šarenilo suvenira, malih privatnih vrtova i tradicionalnih holandskih seoskih kuća.

Podeli: