Barselona

Program putovanja:

1. dan (28.april 2020.) BEOGRAD – MINHEN – BARSELONA.

Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.30 sati. Let za Minhen (LH 1739) u 06.30 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 08.00 sati. Let za Barselonu (LH 1802) u 10.45 sati. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 12.45 sati. Razgledanje grada koji je bio naseljen još u praistoriji gde se nalazila i grčka kolonija Kalipolis, a kasnije su ovu regiju preuzeli Kartaginjani. Tokom desetog veka oko Barselone su se borili Mavari i lokalni Katalonci, da bi na kraju trijumfovali Katalonci. Do ujedinjenja Aragona i Katalonije Barselona je bila jedan od najsnažnijih trgovačkih centara u Evropi. Ovaj veliki grad ima veliko kulturno i istorijsko nasleđe, a najpoznatije ime sigurno je ime Antonija Gaudija, španskog i katalonskog arhitekte, čijih je čak sedam dela UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. Panoramski obilazak autobusom: Olimpijska luka, crkva Sagrada familia – remek delo arhitekte Antonija Gaudija, avenija Diagonal, park Guelj, brdo Mon Žuik, Paseo de Grasija – najglamuroznija ulica Barselone, Španski trg, impozantni spomenik Kristoforu Kolumbu, La Rambla , trg Katalonija, stara gotska četvrt. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan (29.april 2020.) BARSELONA /TIBIDABO – ŠPANSKO SELO.

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na brdo Tibidabo, najvišu tačku Barselone odakle se pruža prelep pogled na celu Barselonu. Polazak za špansko selo (Pueblo Espanjol) koje je otvoreno kao muzej raznih kultura i građevina Španije, tako da nakon posete imate osećaj da ste posetili celu Španiju. Poslepodne odlazak sa vodičem gradskim prevozom i pešice: Gotička četvrt, najstariji deo grada, jedna od najsačuvanijih i najlepših u Evropi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. veka, Avenija Diagonal, najvažnija ulica koja deli Barselonu na istočni i zapadni deo; Španski trg na kojem se nalaze kongresna dvorana, Nacionalna galerija katalonske umetnosti i fontane; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mestu gde je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. U večernjim satima odlazak na otvorenu predstavu «Magične fontane», čudesnu igru svetlosti, vode i muzike na Plazi Espańa. Noćenje.

3. dan (30.april 2020.) BARSELONA /GERONA – FIGUERAS – MUZEJ SALVADORA DALIJA.

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Geronu, grad sa dugom istorijom, veruje se da je osnovan oko 76. godine pre nove ere. Reka Oniar deli grad na dva dela, odvaja stari od novog. Geronu su prvobitno izgradili Rimljani kao utvrđenje, a najbolji način da se istraži srednjevekovni grad je šetnja uskim ulicama starog grada. Grad ima bogato arhitektonsko nasleđe sto se najbolje ogleda u katedrali iz XI veka kao i rimskim zidinama. Između ostalog, grad je poznat i po najbolje očuvanoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Polazak autobusom do rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija i obilazak retrospektivnog muzeja pod nazivom Museo Theatro Salvadory Gala Dali. Obilazak muzeja.. Noćenje.

4. dan (1.maj 2020.) BARSELONA.

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

5. dan (2.maj 2020.) BARSELONA – MINHEN – BEOGRAD.

Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Minhen (LH 1811) u 11.45 sati. Sletanje na aerodrom u Minhenu u 13.45 sati. Let za Beograd (LH 1736) u 15.00 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 16.30 sati.

 • avio i aerodromske takse u Beogradu, Minhenu i Barseloni (oko 47 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),
 • avionski prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Barselona-Beograd,
 • smeštaj u hotelu kategorije dve zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela),
 • boravišne takse,
 • transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • ulaznice za kulturno istorijske objekte,
 • ulaznica za park Guell i ostali fakultativni izleti.
 • Izlet za „Tibidabo i Špansko selo“. Cena 40 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Tibidabo i Špansko selo, ulaznica za Špansko selo, kao i angažovanje vodiča)
 • Izlet za Geronu i Figueras. Cena 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Gerona – Figueras – hotel, ulaznica za muzej, kao i angažovanje vodiča)
 • Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene). Plaćanje izleta je u Španiji isključivo u evrima.

 

Podeli: