Dvorci Bavarske Prvi Maj

Program putovanja:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA U MINHENU

10. april – 15. april / 30. april – 05. maj

SALCBURG – MINHEN – NIMFENBURG – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN – KIMZE

 

1. dan (sreda 10. april/ utorak 30. april) Polazak iz Beograda (Sava centar) i Novog Sada (AS „Vojvodina“) u popodnevnim satima (oko 23h). Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 11. april/ sreda 01. maj) Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasu u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo) na kojem ćemo posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porcelana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje

3. dan (petak 12. april/ četvrtak 02. maj) Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing– umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvomMinhenski dvorac Rezidenc– zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg)– srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom– starim satom sa figurinama; crkva Svetog PetraStara Gradska kućaGradska Pivnica– Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor… Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

4. dan (subota 13. april/ petak 03. maj) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (nedelja 14. april/ subota 04. maj) Doručak. Odjava iz hotela. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg grada PASAU na reci Dunav. Po dolasku sledi organizovani pešački obilazak grada uz razgledanje: katedrala Sv. Steana, špic tri reke, Gradska kuća. Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije i Hrvatske.

6. dan (ponedelja 15. april/ nedelja 05. maj) Dolazak u Novi Sad/ Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“ švedski sto- samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Minhena
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva– fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilaske Minhena prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 •  organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu– 120€
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 150€
 • Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien– 10€
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu– 120€
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 150€
 • Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien– 10€

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 •     Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana– 30€
 •     Izlet Linderhof– Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce– 45€
 •      Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel- 25€
Podeli: