Dvorci Bavarske

Program putovanja:

 1. dan – petak: BEOGRAD
  Polazak iz Beograda sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 20:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
 2. dan – subota:  MINHEN  
  Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i peške: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Marijin trg – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa
  figurinama, Bogorodičina crkva sa dva tornja, crkva Asam – remek delo rokokoa, Minhenski dvorac – Rezidencija,
  Gradska pivnica (čuveno bavarsko pivo)… Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 3. dan – nedelja: MINHEN – DVORCI LINDERHOF i NOJŠVANŠTAJN (fakultativno) – OBERAMERGAU (fakultativno) – MINHEN
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u gradić Oberamergau i razgledanje dvoraca Linderhof i Nojšvanštajn. Putovanje kroz oblasti Bavarskih Alpa i uživanje u spektakularnim pejzažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih remek-dela klasične muzike. Obilazak možda najlepšeg i najspekatkularnijeg zamka na svetu, Nojšvanštajna, koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Potom obilazak bajkovitog zamka Linderhof koji je jedini od tri dvorca kralja Ludviga II, koji je ovaj kralj završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Celokupan doživljaj razgledanja dvoraca zaokružićemo posetom obližnjem živopisnom selu Oberamergau koje je poznato po duborezima i kućama cije su fasade oslikane freskama. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. dan – ponedeljak:       MINHEN – DVORAC HERENKIMZE (fakultativno) – SALZBURG – BEOGRAD  
  Doručak. Napuštanje hotela u 08:00 časova. Odlazak do jezera KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN
  ukrcavanje na brod za Herreninsel („muško ostrvo”) gde se posećuje dvorac Herrenchiemsee koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupog porcelana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nakon obilaska dvorca nastavak putovanja za Salzburg. Kraća šetnja istorijskim centrom grada do gradske Katedrale sa usputnim razgledanjem Nadbiskupske palate, Mocartove rodne kuće, parka Mirabel… Slobodno vreme za individualna razgledanja. Polazak za Beograd oko 18.00 časova.
  Putovanje kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
 5. dan – utorak: BEOGRAD
  Dolazak u Beograd oko 08:00 časova – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
 •  Prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
 •  Smeštaj u Minhena u hotelu 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto),
 • Obilazak Minhena i Salcburga prema programu,
 •  Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
 •  Troškove ogranizacije putovanja
 •  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 630 rsd (doplata 35% od cene osiguranja za osiguranje COVID-19) PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ) ,
 •  Individualne troškove,
 •  Fakultativne izlete,
 •  Doplata za jednokrevetnu sobu – 75 € (isključivo na upit),
 •  Vožnju brodom na relaciji Prien- Herreninsel – Prien do zamka Herenhimze (plaća se na licu mesta) –  9 € odrasli / 4.5 € deca od 6 – 15 godina

– Doplata za jednokrevetnu sobu – 75 € (isključivo na upit)

 

 

POPUSTI ZA DECU:
– Jedno dete do 6.99 godina besplatno u pratnji dve punoplative osobe u sobi (ima sediste u autobusu I pomocni lezaj u hotelu)
–  Jedno dete od 7-11,99 godina ima popust 30% u pratnji dve punoplative osobe u sobi (ima sediste u autobusu I pomocni lezaj u hotelu)

FAKULTATIVNI IZLETI – ZBOG REZERVACIJE POSETE DVORCIMA OBAVEZNA JE PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI:
– Dvorci Linderhof, Nojšvanštajn, Herenkimze i selo Oberamergau  – 60 € / deca do 18 godina –  30 €

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Podeli: