Severna Italija 2 noći

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA

Polazak iz Beograda sa parkinga Muzeja 25 maj – “Kuća cveća”  u 16:00 h. Lagana noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan CAVALLINO –VENECIJA (fakultativa) –  LIDO DI JESOLO okolina (Noventa di Piave, Oderzo, Conegliano, Brugnera, Zane …)
Dolazak u Cavallino u jutarnjim satima. Fakultativni odlazak do lukePunta Sabbioni i vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana” – Venecije. Poseta gradu “krilatog lava” započinje sa mesta čija je lepota toliko neobična i zasenjujuća da se ljudska čula nikada ne mogu dovoljno nadiviti i načuditi – Piazza San Marco. Najpoznatije gradjevine nekadašnje Mletačke republike: Palazzo Ducale, Bazilika San Marco sa replikom čuvenih antičkih konja, Biblioteka Marciana, Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, astronomski sat… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande i najstarijeg mosta Ponte Rialto. Kupiti sebi masku, suvenir toliko autentičan za ovaj grad. Slobodno vreme za uživanje.U popodnevnim satima povratak brodićem u luku Punta Sabioni i odlazak do mesta u okolini Lido di Jesola/Noventa di Piave, Oderzo.. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan  LIDO DI JESOLO okolina  – JEZERO GARDA – VERONA – LIDO DI JESOLO okolina (fakultativa)

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakulatativnog izleta do jezera Garda, koje je najveće jezero u Italiji. Nalazi se u podnožju Alpa i izuzetno je posećena turistička destinacija. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju. U poslepodnevnim časovima odlazak do Verone – grada Romea i Julije. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra, Julijina kuća…Nakon obilaska Verone, slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan LIDO DI JESOLO okolina – PADOVA  VIĆENCA (fakultativa)

Doručak. Slobodan dan za odmor ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Padove. Obilazak Padove, grada u kome su svoj pečat ostavili umetnici poput Đota i Donatela. Nakon obilaska slobodno vreme. Odlazak do Vićence. Grad Vićenca se od 1994.godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Poznat je po umetnosti i arhitekturi. Za lepotu grada najzaslužniji je čuveni arhitekta Andrea Paladio koji je izgradio veliki broj vila i palata kako u samom gradu tako i u njegovoj okolini. Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

5. dan SLOVENIJA – HRVATSKA – BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj usluga.

 • * prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
 • * smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u okolini Lido di Jesola, Noventa di Piave, Oderzu, Coneglianu, Brugneri… u 1/2 i 1/2+1 sobama.
 • * obilaske prema programu (Venecija – panorama grada)
 • * troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • * usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 • * doplatu za polazak iz Novog Sada – 10€
 • * doplatu za polazak iz Niša – 20€
 • * boravišnu taksu
 • * putno osiguranje
 • * ulaznice i fakultativne izlete
  * individualne troškove

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% od cene aranžmana

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 – 12 godina ostvaruju popust ):

 • * Brodić P.Sabioni – Venecija – P.Sabioni 30€ / deca 25€
 • * Verona i jezero Garda – 35€ / deca 25€
 • * Padova i Vićenca – 30€ / deca 20€
Podeli: