Madrid i Lisabon

 • September 2005, Castilla y Leon, Spain --- Roman Aqueduct, Segovia, Spain --- Image by © Alan Copson/JAI/Corbis

Program putovanja:

Madrid  & Lisabon Dan državnosti

DATUMI POLASKA: 14.02.-21.02.2020.

1.DAN – 14.02. PETAK – BEOGRAD – MADRID – Sastanak grupe na aerodromu 2 sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 07:00 kompanijom Lufthanasa. Sletanje u Frankfurt u 09:10. Nastavak putovanja za Madrid u 10:10, dolazak u Madrid u 12:45. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe…Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.DAN – 15.02. SUBOTA – MADRID – TOLEDO – Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo. Toledo je srednjovekovna prestonica Španije, udaljen 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti koji su mu i ime dali. Zanimljiva istorija i narodi koji su ga osvajali ostavili su trag u razvoju grada. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka…Povratak u Madrid. Noćenje.

3.DAN – 16.02. NEDELJA – MADRID – SEGOVIJA – Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

4.DAN – 17.02 PONEDELJAK – MADRID – Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje

5.DAN – 18.02. UTORAK – MADRID – LISABON Dorucak. Slobodno vreme do transfera do aerodroma za let Madrid – Lisabon u 18:05 kompanijom Easyjet. Sletanje u Lisabon u 18:25. Smestaj u hotel. Nocenje

6.DAN 19.02. SREDA – LISABON – SINATRA – KASKAIS – ESTORIL – Dorucak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik

otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa…Nakon razgledanja, fakultativni izlet Sinatra-Kaskais-Estoril. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje.  Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Estorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Estoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Noćenje.

7.DAN 20.02 – CETVRTAK – LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOS – Doručak. Celodnevni fakultativni izlet prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.

8.DAN – 21.02. PETAK – LISABON – BEOGRAD – Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer od hotela do aerodroma za let u 16:45 za Frankfurt, kompanijom Lufthansa. Sletanje u Frankfurt u 20:50. Nastavak puta za Beograd u 21:50. Sletanje u Beograd u 23:40. Kraj programa

 

 
 • 4 nocenja u hotelu Rafael Ventas 4* na bazi nocenja sa doruckom
 • 3 nocenja u hotelu VIP Entercampos 4* na bazi nocenja sa doruckom
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Madrid – Lisabon – Beograd
 • aerodromske takse – u visini od 120 eur – čiji je iznos podložan promeni i koje se placaju u dinarima u poslovnicama
 •  rucni prtljag do 8 kg po osobi
 •  prtljag 23 kg po osobi
 • transferi aerodrom-hotel-aerodrom
 • panoramsko razgledanje Madrida i Lisabona
 •  usluge pratioca grupe
 • troskove organizacije putovanja
 • fakultativni izleti
 •  medjunarodno putno osiguranje – mogucnost kupovine u agenciji
 • individualni troskovi putnika

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika

 

MADRID

 • TOLEDO – cena izleta: 69 € po osobi
 • SEGOVIJA – cena izleta: 60 € po osobi

LISABON

 • SINATRA – KASKAIS – ESTORIL. Cena: 60 € po osobi
 • OBIDOS – BATALJA – NAZARE. Cena: 60 € po osobi

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.
*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

 

Podeli: