Livari Beach

Livari plaža je jedna od najslikanijih plaža u Vourvourou i zaista nešto posebno na Halkidikiju. Sunce koje se uzdiže iznad dugačke planine Athos odražava se na glatkoj površini vode i čini spektakularne rane jutarnje fotografije. Livari je zapravo tanak sprud koji se sastoji od sitnog peska koji odvaja zaliv od mora i stvara očaravajuću lagunu. Prolazeći pored plaže, videćete suncobrane koji kao da stoje iz vode preko cele lagune. Iako je peščani sprud napravljen od peska i morsko dno je peščano, postoje neke klizave stene i morski ježevi, na koje porodice sa malom decom pogotovu moraju obratiti pažnju. Plaža nije uređena tako da morate poneti svoju opremu i sve potrebno ukoliko planirate celodnevni boravak. Plaža pruža mir, tišinu i mnogima jako bitnu privatnost.

 

 

Livari beach se nalazi oko 2 kilometra severozapadno od Vurvurua, na putu za Ormos Panagias i Nikiti. Pogled sa Livari plaže se pruža na ostrvo Diaporos koje je ovde najbliže kopnu i koje je deo arhipelaga od 9 ostrvaca. Karakteriše ga veliki broj plaža i uvalica od kojih je najpoznatija Mirsini. Na ostrvu se nalaze ostaci crkve Agios Andreas iz predvizantijskog perioda kao i nekoliko kapela: Panagia, kapela Profitis Ilias i kapela Agios Teonas. U blizini je i takozvani Veliki zid za koji se ne zna kada je izgrađen, ali se zna da mu je svrha bila da onemogući komunikaciju između poluostrva Sitonija i ostatka Halkidikija. 

 

 

Našim turistima je ostrvo manje poznato, ali je sa druge strane, jedno od omiljenih stranim turistima. Naša je preporuka da kada ste na Sitoniji nikako ne propustite ovaj tirkizni raj, a možete ga videti tako što ćete iznajmiti čamac i obići sve rajske plaže ovog dela Sitonije. 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.2029934N 23.7670434E

 

 

Podeli:
Pregledano 8080 puta