Temišvar Nova godina

Mnogi se iznenade kada posete ovaj grad… Toliko raskošnih palata na relativno malom prostoru možete videti još samo u carskom Beču… Verovatno zbog toga ovaj grad i nazivaju mali Beč… Glavni grad prostrane banatske ravnice, okupan vekovima svoga postojanja, Temišvar se razvijao u grad sjajnih ambijenata… Tri trga reprezentativno izgledaju kako preko dana, tako i noću kada su iluminirani svetlima sa kandelabera… Istorija nam kaže kako je ovaj grad bio od izuzetne važnosti za srpsku nacionalnu istoriju. Jedno vreme je bio prestonica Srpske Vojvodine i najvažniji grad Srba sa preke strane Dunava… Ukoliko do sada niste posetili ovaj grad, svakako Vam ga preporučujemo…

Temišvar ima veliki broj znamenitosti, i to uglavnom istorijske znamenitosti, koje je i teško pobrojati obzirom da grad ima istoriju dugu gotovo ceo jedan milenijum, o čemu svedoče brojni muzeji u Temišvaru.
Okosnicu znamenitosti Temišvara čine tri glavna gradska trga: Trg Ujedinjenja, Trg Pobede i Trg Slobode.

Temišvar se naziva i Grad parkova. U njemu se nalazi veliki broj manjih parkova u centralnim delovima grada, koji predstavljaju sklonište od gradske vreve i saobraćajne buke na ulicama. Najlepši park Temišvara je Botanički park, a od ostalih popularnijih parkova se izdvajaju Centralni park, Park Ruža i Dečiji park.

Provedite sa nama „najluđu noć“ u banatskoj prestonici.

Temišvar Nova godina