Kapadokija Uskrs

Program putovanja:

ČANAKKALE, PAMUKKALE, NEVŠEHIR, KUŠADASI, EFES

Polazak u subotu 27.04., povratak u nedelju 05.05.2024.

DAN 1. subota,27.04.2024. / Beograd

Polazak iz Beograda u 14h. Prelazak srpsko-bugarske granice kod Gradine. Noćna vožnja kroz Bugarsku. Prelazak bugarsko-turske granice kod Kapitan Andreeva. Usputna zadržavanja radi odmora…

DAN 2. nedelja, 28.04.2024. / Čanakkale

U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Vožnja pored Jedrena, nekadašnje turske prestonice. Nastavak vožnje Galipoljskim polustrvom, gde se odigrala najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Dolazak u Čanakkale, smeštaj u hotel, odmor. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Troju. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Obilazak ruševine Troje i poseta muzeju. Slobodno vreme za obilazak Troje. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. ponedeljak, 29.04.2024. / Čanakkale – Pamukkale

Doručak. Odjava iz hotela, nastavak puta ka Pamukaleu. Predivna vožnja kroz nekadašnju Leodikeju. Dolazak u Pamukkale, poznatiji kao “ Pamučna tvrđava “, jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Fakultativni obilazak sa lokalnim vodičem. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima. Sledi obilazak antičkog grada Hierapolis, posvećen kraljici Hieri. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom-dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. utorak, 30.04.2024. / Pamukkale – Nevšehir –Urgup ( Kapadokija )

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Kapadokiju (Nevšehir). Vožnja kroz nekadašnju oblast Laodikeju, vožnja pored stare turske prestonice Konji. Odlazak u hotel, smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5. sreda01.05.2024./ Kapadokija

Doručak. Celodnevni fakultativni obilazak Kapadokije (prva naselja su ovde nastala pre 2000 godina p.n.e.) i ovde su se u vreme velikih progona, tokom II i III veka , sklonili Hrišćani bežeći iz Palestine. Obilazak prelepe Doline Golubova, Ortahisara sa čugesnim kućama u stenama i srednjovekovnom Citadelom. Pauza za ručak. Nakon ručka, odlazak u čuveni Goreme – Muzej pod otvorenim nebom sa brojnim crkvama i manastirima. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

DAN 6. četvrtak, 02.05.2024./ Nevšehir – Kušadasi

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak puta ka Kušadasiju. Pauza za obilazak Derenkuye, najdublji podzemni grad u kome je živelo preko 20.000 ljudi. Cena ulaznice nije uključena u cenu. U kasnim večernjim satima dolazak u Kušadasi. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 7. petak03.05.2024./ Kušadasi

Doručak. Slobodan dan za odmor u Kušadasiju uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje brodom. Izuzetno lep način da se Kušadasi upozna. Brod pristaje na jednu od najlepših plaža u okolini, a tokom plovidbe uplovljava u još nekoliko uvala sa kristalno čistim morem gde se možete kupati. Ručak na brodu. Slobodno vreme, povratak u hotel, večera. Noćenje.

DAN 8subota04.05.2024./ Kušadasi – Efes – Čanakkale

Doručak, odjava iz hotela. Slobodno vreme u Kušadasiju do polaska za Čanakkale ili fakultativni izlet za Efes, “ grad gradova “ starog sveta. U samom gradu se nalazi predivni ARTEMISON, jedno od 7 svetskih čuda. Šetnja gradom, onim istim ulicama kojima su išli i Kleopatra, Marko Antonije, pored Celzijusove bibliokete, pozorišta… Obilazak lokaliteta sa vodičem, nakon toga, pauza za ručak. Nakon ručka, odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je, po verovanju, provela poslednje godine života. Nastavak putovanja ka Čanakkaleu, smeštaj u hotel. Slobodno vreme, noćenje.

DAN 9nedelja05.05.2024./ Čanakkale – Galipolje – Beograd

Doručak, odjava iz hotela. Nastavak puta za Beograd. Poslednje mesto koje obilazimo je Galipolje, gde se odigrala najveća bitka modernog doba u Prvom svetskom ratu. Razgledanje memorijalnog parka ANZAK. Nastavak puta ka Srbiji preko Bugarske. U kasnim večernjim satima dolazak u Beograd. Kraj programa.

 • *2 noćenja sa doručkom u hotelu 3*u Čanakkale-u
 • *2 noćenje na bazi polupansona u hotelu sa 2+* u Urgupu
 • *1 noćenja na bazi polupansiona u hotelu sa 4* u Pamukalama
 • *2 noćenja na bazi polupansiona u hotelu Roxx Royal ili Melike ili slični njima u Kušadasiju
 • *Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusima
 • *Usluge lokalnog vodiča
 • *Usluge pratioca grupe
 • *Organizaciju puta
 • Fakultativni izleti
 • *ulaznice za lokalitete i muzeje koji nisu predviđeni
 • *obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • *individualne i ekstra hotelske troškovi

Doplate za posebna mesta u busu plaćaju se prilikom rezervacije, 10€

Doplata za posebne usluge (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

Cene fakultativnih izleta:

 • Kapadokija-65€ (obuhvata transfer, lokalnog vodiča i ulaznice- Muzej Open air Goreme, Učisar tvrđava, dolina Zelve, podzemni grad Derinkuju)
 • Vožnja balonima-100€-180€ (vožnja se realizuje u skladu sa vremenskim uslovima i raspoloživim kapacitetima lokalnih organizatora)
 • Efes sa Bogorodičinom kućom-75€ (obuhvata transfer, lokalnog vodiča i ulaznicu
 • Pamukale sa Hierapolisom- 40€ (obuhvata transfer, lokalnog vodiča i ulaznicu)
 • Krstarenje brodom-25€ (obuhvata poludnevno krstarenje sa uključenim ručkom)
 • Troja-40€ (obuhvata transfer, lokalnog vodiča i ulaznicu)

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa , zavise od broja prijavljenih putnika i u organizaciji su lokalnog inopartnera. Cena se sastoji od troškova rezervacije, organizacije, troškova prevoza, angažovanih vodiča…. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizaotor može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu, ili ponuditi istu ili korigovanu cenu, koristeći gradski/međugradski javni saobraćaj.

Podeli: