Njujork Majami Nova Godina

Program putovanja:

DAN 1 – Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u BeograduLet do Njujorka sa presedanjem. Dolazak u Njujork. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – Ujutru krećemo u razgledanje Njujorka i u celodnevni obilazak Menhetna pešice i metroom: Bruklinški most, Brodvej avenija, Wall street. Ukrcaćemo se na brod kojim idemo do ostrva Slobode u posetu najpoznatijem spomeniku – Kipu Slobode. Dalje brodom nastavljamo ka ostrvu Elis, danas muzej, a nekada mesto za prijem imigranata iz celog sveta.  Brodom se vraćamo do Menhetna i krećemo u šetnju ka 9/11 Memorial centru.  Popodne pravimo pauzu kako bi ručali i kratko se odmorili nakon čega nastavljamo sa razgledanjem: katedrala Svetog Patrika, Empire State building, Rokfeler centar. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – U jutarnjim časovima metroom odlazimo do mesta odakle krećemo na fakultativni izlet u Vašington, glavni grad Sjedinjenih Američkih Država. Vožnja autobusom. Stižemo u Vašington i krećemo sa upoznavanjem prestonice: Bela Kuća, Kapitol Sjedinjenih Država, Spomenik Vašingtonu, Džeferson memorijal park, Muzej nacionalne istorije, Muzej vazduhoplovstva i kosmonautike, Nacionalni muzej američkih indijanaca. Slobodno vreme. Povratak za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 – Ujutru nastavljamo sa obilaskom Njujorka i krećemo metroom do kvarta Little Italy, gde možemo probati neke od italijanskih specijaliteta. Videćemo jednu od najužih zgrada u Njujorku Flatiron building. Nakon pauze za ručak, moguća je individualna poseta mnogobrojnim njujorškim muzejima: Metropolitan, Gugenhajm, prirodnjački muzej. Uveče odlazimo na Times Square. Doček Nove godine. Noćenje.

DAN 5 – Nakon što smo se odmorili od dočeka odlazimo u Harlem, deo grada koji će vas pozitivno iznenaditi, nastavljamo ka centralnom delu Njujorka i omiljenom mestu Njujorčana za opuštanje – Central parku, zelena oaza u sred milionske metropole i uživamo u prirodi, druženju i pogledu na njujorške oblakodere. Slobodno vreme poslepodne. Uveče je moguć odlazak u jedan od mnogobrojnih barova na Menhetnu na druženje sa njujorčanima.  Noćenje.

DAN 6 – U jutarnjim časovima metroom odlazimo do mesta odakle krećemo na fakultativni izlet u Filadelfiju, najveći grad Američke države Pensilvanije. Vožnja autobusom. Tokom prepodneva stižemo u Filadelfiju i krećemo sa upoznavanjem grada: park Nezavisnosti, zvono slobode, čućemo priču o prvoj kovnici novca u SAD, videćemo mesto gde je sašivena prva američka zastava, posetićemo crkvu Hrista, videti kako izgleda najstariji restoran u kojem su nekada obedovali Bendžamin Frenklin, Džordž Vašington, Tomas Džeferson i druge poznate ličnosti iz Amerčke istorije. Nastavljamo pored Prve Banke Amerike i dolazimo do dvorane Nezavisnosti, gde ćemo videti balkon sa kog je prvi put pročitana Deklaracija o nezavisnosti. Prošetaćemo do centra grada, posetiti staru Centralnu pijacu gde ćemo napraviti pauzu za ručak. Nakon kratkog predaha nastavljamo do Gradske Kuće, danas simbola grada na čijem vrhu ponosno stoji statua Pena, čoveka po čijem imenu Pensilvanija danas nosi ime. Ako posluži lepo vreme možemo se rashladiti u jednoj od fontana grada, nakon čega idemo stopama Rokija Balboe, dolazimo do Muzeja umetnosti odakle se pruža prelep pogled na grad. Povratak za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork. Noćenje.

DAN 7 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Majami. Sletanje u Majami u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 – Uživamo u kupanju, suncu, pesku, druženju. U popodnevnim časovima kada temperatura padne gradskim prevozom odlazimo do centra Miami beach-a, prošetaćemo pešačkom zonom sa mnoštvom restorana, kafea i butika, videti koncertnu dvoranu na otvorenom, sinagogu. Uveče odlazimo na Ocean drive, najpoznatiju ulicu po noćnom životu, prepunu ljudi, klubova, barova. Noćenje.

DAN 9 – Pre podne slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. U popodnevnim/večernjim časovima gradskim prevozom odlazimo u downtown – centar Majamija do Američke Arene čuvenih Miami Heat-sa, čućemo priču o tornju Slobode poznatom pod imenom “statua Slobode juga”, prošetaćemo Bayside Market-om, gradska pijaca na kojoj možete probati neke od lokalnih specijaliteta, družiti se sa lokalcima, kupiti ručno pravljene suvenire, slušati živu svirku pa i zaigrati u latino ritmu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 10 – U ranim jutarnjim časovima krećemo na celodnevni fakultativni izlet do ostrva Key West, najjužnije tačke SADTropske plaže, plivanje, barovi i restorani na otvorenom, kuća Ernesta Hemingveja, letnjikovac – Trumanova mala bela kuća, kuće pastelnih boja, ulični umetnici, sve je ono što nas čeka na ovom slikovitom ostrvu, čiji stanovnici žive po principu živi i pusti druge da žive. Povratak za Majami. Dolazak u Majami u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 11 – Pre podne slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima posetićemo deo grada koji se naziva Little Havana, tj mala Havana. Kako u Majmiju živi veliki broj Kubanaca, između međunarodnog aerodroma i Miami Beach-a je smešten deo grada u kojem ćete se osećati kao da se nalazite u sred Kube. Uživaćemo u ritmovima Kube, probati poznati kubanski duvan i probati kubansku kuhinju. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 12 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

DAN 13 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Njujork sa presedanjem
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Njujork – Majami
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Majami – Beograd sa presedanjem
 • Prtljag težine do 23 kg + ručni prtljag za sve letove
 • 6 noćenja u hotelu** u 1/4 sobama (2 x francuski ležaj) u Njujorku na Menhetnu sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 5 noćenja u hostelu u Majamiju u 1/4, 1/5, 1/6 (francuski ležaj, singl ili spratni) sobama sa zajedničkim kupatilom i WC
 • Transferi prema programu putovanja
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Viza za Sjedinjene Američke Države – oko 160 EUR
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Dvokrevetne sobe – mogućnost doplate: 30 EUR po osobi po noćenju
 • Individualni troškovi putnika 

VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • U Majamiju, u slučaju da putnik ne želi da boravi u hostelu, postoji mogućnost doplate hotela. Za više detalja pošaljite nam upit.

1. Odlazak u Vašington – 80 EUR
2. Odlazak u Filadelfiju – 50 EUR
3. Odlazak na Key West – 80 EUR

*Prijavljivanje izleta se obavlja u agenciji prilikom prijave za aranžman. Plaćanje izleta obavlja se do roka za isplatu aranžmana.

Podeli: