Drač Mala tura Albanija

Program putovanja:

Drač Mala tura Albanija

Polazak autobusa iz Beograda sa Turističkog terminala SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis broj 4) u 20.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja preko Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora.

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, Rimski teatar. Slobodno vreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevenim satima. Razgledanje Drača, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan  627 godine  pre nove ere i drugi je grad po veličini u Albaniji. Slobodno vreme . Smestaj u hotel. Noćenje

Doručak. Fakultativni odlazak za Kruju-Skadar. Kruja je jedan od najlepših gradova Albanije i rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6. veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzeji. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. Slobodno vreme do polaska za  Skadar, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka i tema opevana u mnogim pesmama. Panoramsko razgledanje  grada u pratnji vodiča: Arheološki i Etnogafski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

4. dan DRAČ – TIRANA

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak  do Tirane, grada koji se nalazi na 40 km od od Drača. Obilazak grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. Slobodno vreme. Povratak u Drač. Oko 18 h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza.  (Kraj usluga)

 • prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
 • smeštaj u Draču u hotelu 3*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto)  u 1/2 i 1/2+1 sobama;
 • panoramske obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođenja puta
 • OBAVEZNU gradsku taksu (1 eur po osobi i nocenju – plaćanje u agenciji)
 • OBAVEZNO putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • druge individualne troškove putnika
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana
 1. Obilazak Skadar-Kruja – (30 € po osobi)
 2. Obilazak Tirana – (25€ po osobi)

Ili Paket izleta: Skadar-Kruja + Tirana– (50€ po osobi)

Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre pocetka putovanja.

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Podeli: