Malaga avionom 12.02.

Program putovanja:

1.dan (nedelja, 12. februar 2023.) BEOGRAD – MALAGA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera  u 05.20 Poletanje za Malagu u 07.50 sati (let JU 576). Dolazak u Malagu u 11.25 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2.dan (ponedeljak, 13. februar 2023.) MALAGA – SEVILJA Doručak. Fakultativni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (utorak, 14. februar 2023.) MALAGA – MARBELJA – RONDA Doručak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog letovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (sreda, 15. februar 2023.) MALAGA – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Nakon obilaska, povratak u Malagu. Noćenje.

5.dan (četvrtak, 16. februar 2023.) MALAGA – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 14.25 (let JU 579). Dolazak u Beograd u 35 sati.

 • Aerodromske takse 48€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga– Beograd kompanijom Air Serbia
 • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*
 • Panoramsko razgledanje grada Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

 

 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje

Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 evra.

 • SEVILJA – cena izleta: 80 €
 • MARBELJA I RONDA – cena izleta: 75 €
 • ANTEKERA I GRANADA – cena izleta: 75 €
 • Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 20 učesnika za realizaciju U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
Podeli: