Pariz – Putovanje

Program putovanja:

PARIZ SA OBILASKOM PRAGA I BECA
sa fakultativnim obilascima: Krstarenje Vltavom – Dvorac Versaj – Krstarenje Senom – Diznilend – Monmartr – Luvr – Halstat

26.04.-04.05.2024.

1.DAN – KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva u 18h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 21h.

Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN – PRAG

Dolazak u Prag, u prepodnevnim časovima. Obilazak grada sa pratiocem grupe u razgledanje sa lokalnim vodičem. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN – PRAG-KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet krstarenje rekom Vltavom sa ručkom na brodu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Pariz. Noćna vožnja.

4.DAN – PARIZ

Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN -PARIZ – DVORAC VERSAJ(fakultativno) – KRSTARENJE SENOM (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, rezidencije kralja Luja XIV, poznatijeg kao Kralj Sunca. Od skromnog lovačkog doma do velelepne palate, razvila se i postala odraz kraljeve moći i jačine tadašnje monarhije. Uzvišena i očaravajuća, negovana je i oduvek je bila inspiracija mnogim dvorcima širom sveta. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – romantična vožnja brodom po Seni. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN -PARIZ – MONMARTR – LUVR

Doručak.. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture razgledanje Monmartra – boemska četvrt i poseta prelepoj crkvi Sakr Ker (Sveto Srce). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Luvr – jednog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskim majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”… Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal), sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, koja je kasnije poklonjena kralju, u palati se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Povratak u hotel. Noćenje

7.DAN -PARIZ – DIZNILEND -NOĆNA VOŽNJA PREMA BEČU

Doručak.Napustanje hotela. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do čuvenog zabavnog parka Diznilend – nezaboravni provod u zemlji mašte i crtanog filma. Jedan od pet zabavnih parkova na svetu. Diznijev park je jedini u Evropi. Iako nije najstariji na tlu Evrope, ovaj zabavni par s razlogom nosi titulu najposećenijeg zabavnog parka na kontinentu. U večernjim časovima polazak za Beč. Noćna vožnja prema Beču.

8.DAN -BEČ- DVORAC ŠENBRUN(fakultativno)

Dolazak u Beč u prepodnevnim satima. Slobodno vreme u Beču ili mogućnost fakultativne posete dvorcu Šenbrun. Dvorac Šenbrun je na listi UNESKO svetske baštine od 1996. godine. Šenbrun nije samo palata, vrtovi koji su deo kompleksa su prava oaza u sred grada. Palata Šenbrun je bivša carska letnja rezidencija i smatra se ne samo glavnom atrakcijom Beča, već i jednim od najvažnijih arhitektonskih, kulturnih i istorijskih spomenika u Austriji i simbolom moći dinastije Habzburg. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg, Belvedere. Slobodno vreme u ulici Mariahilfer strasse. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

9.DAN -BEC – KRALJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak do Pratera, velikom zabavnog parka u Beču. Oko podneva polazak za Srbiju.Vožnja sa usputnim pauzama za odmor i obavljanje graničnih formalnosti. Dolazak u Kraljevo u večernjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj program.

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • razgledanje Praga u pratnji vodica-pratioca grupe
 • smeštaj u hotelu sa 3* – 3 noćenja u Parizu + 1 noćenje u Pragu + 1 noćenje u Becu na bazi noćenja sa doručkom/ švedski sto,
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja
 • fakultativne izlete i ulaznic
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi
 • boravisna taksa 5.26€ po osobi / po danu (placanje u hotelu na recepciji)

DOPLATE – POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu je  200 € –ISKLJUČIVO NA UPIT
 • Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 100 €- ISKLJUČIVO NA UPIT
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija  dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžman
 • Dete do 5 godina (u zajedničkom ležaju) plaća samo prevoz 150 eura.
 • Vožnja brodom Vltavom sa uključenim ručkom – 30 € odrasli /25 € deca
 • Krstarenje Senom – 25 € odrasli / 20 € deca
 • Dvorac Versaj (sa ulaznicom za dvorac, usluge lokalnog licenciranog vodiča) – 50 € odrasli /25 € deca (ulaznica za vrtove Versaja nije uključena u cenu i plaća se na licu mesta)
 • Pešačko razledanje Monmartra – 20 € odrasli / 10 € deca
 • Muzej Luvr (individualna ulaznica,bez pratnje vodiča – NA UPIT) – 35 € odrasli / 10 € deca Prijave prilikom rezervacije i obavezna provera stanja karte.
 • Diznilend (sa ulaznicom za zabavni park) – 140 € odrasli / 120 € deca
 • Dvorac Šenbrun IMPERIAL TURA– 35 € odrasli / 25 € deca
 • Prater – 10 €
 • PRIJAVA UNAPRED U AGENCIJI ZA VERSAJ, LUVR I DIZNILEN
Podeli: