San Marino 3 Noćenja

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD

Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice (BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Ferari.

2.   dan FERARA – RIMINI

Dolazak u prepodnevnim časovima u Feraru. Ferara je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, gradska većnica, katedrala, pozorište… Nakon obilaska slobodno vreme. Nastavak putovanja do Riminija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: najlepši trg u Riminiju – Piazza Cavour, katedrala Tempio Malatestijano sagrađena u 13. veku u gotičkom stilu, srednjovekovni renesansni dvorac Sismondo, most Oktavijana Avgusta, Trijumfalna kapija. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.   dan RIMINI – RAVENA – BOLONJA – RIMINI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Bolonje i Ravene. Ravena je poznata kao mozaik grad zbog zapanjujućih mozaika iz 5. i 6. veka koji ukrašavaju zidove svojih crkava i spomenika i zato što je i dalje jedan od najvećih proizvođača mozaika u Italiji i ima osam spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku u Ravenu obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije, bazilika San Vitale (nisu predviđeni grupni ulasci) koje datiraju iz 5. veka, Danteov grob… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Bolonji. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama, arkadama i srednjovekovnim tornjevima. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (crvena), a zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

4.   dan RIMINI – MODENA – PARMA – RIMINI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Pavarotija, a ujedno je i prozvana „prestonica mašina“ zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra: Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji, Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata. Grad je specijalizovan za vrhunsku hranu koja se poštuje i konzumira na nacionalnom nivou. Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

5.   dan. RIMINI – SAN MARINO

Doručak. Nakon doručka polazak za San Marino, petu najmanju državu na svetu. Po dolasku obilazak bazilike Sv.Marina, Narodne palate i čuvene tvrđave San Marino sa prelepim vidikovcima.. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6.   dan. BEOGRAD

Dolazak u Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima.

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Riminiju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Ferara i San Marino)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rimini za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi, 4* – 3,5 € po noćenju / po osobi i plaća se na recepciji hotela
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

DOPLATA za dodatno mesto u autobusu: 90 €, a za sedišta u prvih 5 redova u visokopodnom autobusu, ili na donjoj platformi u double decker-u (bez mogućnosti rezervacije određenog sedišta) 50€

SOPSTVENI PREVOZ:

 • CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 40 € (odrasli) i 30 € (deca od 2-12 )
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

 • OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Ravena i Bolonja – 35€ odrasli / 20€ deca
 • Modena i Parma – 40€ odrasli / 25€ deca
 • Obilazak Riminija – 10€ odrasli/ deca gratis (u cenu nije uračunata karta za gradski prevoz)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Podeli: