Emilija Romanja

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa parkinga Muzeja 25 maj – “Kuća cveća” u 17:00 h. Lagana noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan FERARA – RIMINI

U jutarnjim satima dolazak u Feraru. Ferara je grad koji je bio jedan od najvećih centara umetnosti Italije u XVI veku. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice d Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, gradska većnica, katedrala, pozorište… Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Riminiju. Po dolasku, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan RIMINI – BOLONJA – RAVENA (fakultativa)

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Bolonje i Ravene.

Po dolasku u Bolonju, obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, univerzitet, Due Tori, palata Banki, palata Notai, palata Akursio, trg Mađore… Slobodno vreme nakon obilaska. Nastavak putovanja ka Raveni. Na prvi pogled izgleda kao bilo koji drugi italijanski grad, sa starim ulicama, prodavnicama i finim mirnim trgovima, ali njeno istočno nasleđe i vizantijske kupole na crkvama su nešto što ne možete videti svugde. Po dolasku obilazak grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Noćenje.

4. dan RIMINI – PARMA  – MODENA (fakultativa)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Parma i Modena. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada – Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata…Slobodno vreme za individualnu šetnju i upoznavanje sa gradom. U dogovoreno vreme polazak za Modenu. Modena je najpoznatija kao rodni grad tenora Lučana Pavarotija ali i kao „prestonica mašina“ zbog fabrika čuvenih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku sledi obilazak: Duomo, Torre Ghirlandina toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za Rimini.  Noćenje.

5. dan RIMINI – SAN MARINO (fakultativa)

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do San Marina. Po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak prema tržnom centru Le Befane, jednom od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za šoping.  U poslepodnevnim časovima povratak po ostatak grupe i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

 • * prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
 • * smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Riminiju ili okolini u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • * obilaske prema programu (Ferara – panorama grada)
 • * troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • * usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 • * doplatu za polazak iz Novog Sada – 20€
 • * boravišnu taksu
 • * ulaznice i fakultativne izlete
 • * individualne troškove
 • * putno osiguranje

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

 • * Bolonja i Ravena – 30€
 • * Parma i Modena – 40€
 • * San Marino i tržni centar – 20€
Podeli: