Istra Biser Jadrana

Program putovanja:

1.DAN

Polazak iz Kraljeva u 20h sa stajališta Kej, Ĉaĉka ( Preljina 20.30h), Beograda (Sava centar –oko 22.30h). Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN

Dolazak u Plitvice u jutarnjim satima .Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ (fakultativno). Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Hrvatske. Svojom prirodnom lepotom ovo područje oduvek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata. Nakon obilaska nastavak putovanja prema Opatiji. Dolazak u Opatiju i slobodno vreme od 2 časa za uživanje na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak putovanja prema Puli. Dolazak u hotel „PULA“ 3* koji se nalazi na samoj obali mora. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN

Doručak. Posle doručka panoramsko razgledanje grada, slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turističkim vodičem, pešačka tura, zatim obilazak čuvene  Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule , Avgustov hram , Augustinski forum .U popodnevnim casovima odlazak na Brione . Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turističkim vodičem . Obilazak je planiran vozićem, zatim pešačka tura za obilazak  crkve Sv. MarijeKastruma-staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali  Verige, Titovog muzeja …. Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije , Josipa Broza Tita , a mnoge poznate svetske javne ličnosti ( političari, glumci) bile su gosti maršala Tita.  Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN

Doručak.  Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta do kamenog gradića Bale, grada netaknute prirode i bogatog kulturno-arheološkog nasleđa. Tu možete videti ostatke starih građevina, rimskih cesti, cisterni, bunara, rimskih vila i razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. veka, sve vreme nalazeći se na pola puta između Ekvatora i Sjevernog pola. Polazak prema Rovinju . U Rovinju slobodno vreme do 15 h za one koji ne idu na fakultativni obilazak Rovinja sa licenciranim turističkim vodičem . Razgledanje koje će trajati 2 sata : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića.  Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Polazak za Srbiju oko 15 h. Vožnja kroz Hrvatsku, BiH i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

5.DAN

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

 • prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema)
 • smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora , na bazi 2 HB ( polupansiona ), u cenu su ukljuĉeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata,
 • sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni)
 • razgledanja Opatije, Pule i ostalih gradova prema programu,
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
 • troškove organizacije putovanja
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može kupiti u agenciji
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište 40 €
 • Boravišna taksa 1,5 € po noci po putniku, plaća se na recepciji
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište 40 €

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: – vazi za polaske 30.04. i  03.05.2024

Plitvička jezera 40 € (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 30 €;

obilazak Pule sa posetom Arene sa turističkim vodičem 20 € – u cenu je uračunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 15 €;

poseta Brionima , uključen transfer brodom , usluga licenciranog turističkog vodiča, usluga vožnje vozićem po Brionima ( poseta traje 4 časa) 35 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 25 €;

poseta Rovinju sa turističkim vodičem 10 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 5 €.


CENA PAKETA IZLETA – 100 € ( OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja, u agenciji, a plaćanje u autobusu). Cena paketa za decu 70 €.

Podeli: