Istra i Brioni – Prvi maj

Program putovanja:

Istra i Brioni – Prvi maj

uz besplatan obilazak Opatije i Rijeke
Sa mogućnošću fakultativne posete Brionima i Rovinju

28.04.2023. – 03.05.2023.

6 dana/3 noći autobusom

Polazak iz Beograda i Čačka bez doplate
Polazak iz Novog Sada i Niša uz doplatu

 

1. DAN: ČAČAK – BEOGRAD – PULA
Polazak iz Čačka u 17:00h. Polazak sa Novog Beograda (Skejt park, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 19:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: PULA
U jutarnjim časovima dolazak u Pulu. Pešačka tura sa lokalnim vodičem kroz najinteresantnije znamenitosti drevne Pule: Pulska Arena, Avgustov Hram, Slavoluk Sergijevaca – Zlatna vrata, Mletačka tvrđava. Slobodno vreme za ručak i kafu. Smeštaj u hotel. Odmor u hotelu. Noćenje.

3. DAN: PULA – BRIONI (fakultativno)
Doručak. Fakultativni izleti:
U prepodnevnim časovima polazak za Fažanu, gde ostavljamo autobus i odakle nas trajekt vodi ka Brionima.
– obilazak Velikog Briona u trajanju oko 3 sata; izvodi se delimično peške, a delimično panoramskim vozom, u pratnji lokalnog vodiča. Posećuje se safari park, golf teren, crkva Sv. Germana, izložba prirodnih nauka, foto izložba Tito na Brionima, Botanički vrt..…
– Biseri brionske arheologije
– Kuća za Brodice
Povratak u Pulu. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: PULA – MOTOVUN – GROŽNJAN – PULA
Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Ako postoji mesto iz bajke, onda je to Grožnjan. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ubrzanom industrijalizacijom, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti Istre rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela. Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima, jer je autobusom do zidina nemoguće stići. Slobodno vreme za šetnju i ručak. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN: PULA – ROVINJ (fakultativno) – OPATIJA – RIJEKA
Doručak. Fakultativni izlet do Rovinja. Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – Tržnica, Balbijev luk, Ulica Grisia, Crkva sv.Eufemije, Gradske zidine, Stari grad. Povratak u hotel. Povratak po ostatak grupe u Pulu i polazak na putovanje do Opatije. Slobodno vreme za kafu i šetnju u Opatiji. Nastavak puta ka Rijeci. Slobodno vreme za samostalni obilazak grada. Predlažemo – riječki korzo, katedrala Sv. Vida, gradski toranj, crkva Sv. gospe Lurdske… Slobodno vreme do večernjih časova kada je planiran povratak za Beograd i Čačak.

6. DAN: RIJEKA – BEOGRAD – ČAČAK
Dolazak u Beograd/Čačak u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 •  Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
 •  Smeštaj u hotelu Veli Jože 2* u centru Pule, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom (doručak kontinentalni),
 •  Smeštaj u 1/2 , 1/2+1 sobama,
 •  Obilazak kuće za Brodice
 •  Boravišnu taksu
 •  Usluge vodiča u svakom autobusu,
 •  Uslugu lokalnog vodiča u Puli,
 •  Troškove organizacije putovanja
 •  Individualne troskove putnika,
 •  Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 85 € u hotelu Veli Jože 2*
 •  Doplate: za polazak iz Novog Sada 25 €, Niša 25 €, za polazak iz Užica 1500 RSD, za polazak iz Požege 1000 RSD,
 •  Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete

– Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 85 € u hotelu Veli Jože 2*
– Doplate: za polazak iz Novog Sada 25 €, Niša 25 €, za polazak iz Užica 1500 RSD, za polazak iz Požege 1000 RSD

– Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – 15 € (cena uključuje prevoz I lokalnog vodiča)
–Izlet u Grožnjan I Motovun (cena uključuje prevoz, lokalni prevoz od podnožja do Motovuna, lokalnog vodiča) – 25€
–Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima – 30€
– Obilazak Velikog Briona (pešačka tura + panoramski voz + lokalni vodič) – 35 €, uključuje povratnu kartu za brodić u Fažana – Brioni – Fažana, propusnice za NP Brioni, izlet delimično peške, a većim delom panoramskim vozom i uz lokalnog vodiča. Posetite prirodu Briona, safari park, golf teren, crkvu Sv. Germana, prirodnjačku izložbu, izložbu fotografija Tito na Brionima, Botaničku baštu. Deca 07-18 god 25€, deca do 7 god – gratis
– Obilazak Arene u Puli sa lokalnim vodičem – 15 €

 

*CENE FAKULTATIVNIH IZLETA NISU GARANTOVANE I ZAVISE OD INFLATORNIH KRETANJA KOJA SU U EVROPI UČESTALA OD 2022. GODINE. INO PARTNER I AGENCIJA ZADRŽAVAJU PRAVO PROMENE CENA FAKULTATIVNIH IZLETA DO POČETKA REALIZACIJE PUTOVANJA. UKOLIKO PUTNIK NE ŽELI DA PRIHVATI PROMENU CENE FAKULTATVNOG IZLETA NIJE U OBAVEZI DA UPLATI ISTI.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: