Rimini – Bolonja – 1. maj

Program putovanja:

RIMINI – FERARA

sa fakultativnim obilascima BOLONJA – SAN MARINO – RAVENA – URBINO – GRADARA

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika u 16:00h na parkingu Sava centra (Savska strana). Polazak u 16.30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN – FERARA – RIMINI
U prepodnevnim časovima dolazak u Feraru koja je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d’Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Riminiju. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Prvi  Maj Bolonja)

3. DAN – RIMINI – BOLONJA – RAVENA – RIMINI
DORUČAK. Nakon doručka mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta u Bolonju i Ravenu. Živahna univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Madjore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Crvenkastosmedje gradjevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena). Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Torri, palata Banki, Piazza Maggiore… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje. (Prvi  Maj Bolonja)

4. DAN – RIMINI – URBINO – GRADARA – RIMINI

DORUČAK. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta u Urbino i Gradaro. Urbino je rodni grad čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku u Urbino obići ćemo : Duždevu palatu, Duomo, Trg Republike, rodnu kuću i spomenik Rafaelu Santiju… Slobodno vreme za uživanje. U dogovoreno vreme polazak za Gradaro.
Gradaro se nalazi u regiji Marche. Poznat je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi priča o tragičnoj ljubavi između Frančeske i Paola. Njihova ljubav i tragedija prikazana je na mnogim filmskim i slikarskim platnima. Ovekovečeni su u belom mermeru, u večnom zagrljaju – čuvena Rodenova skulptura „ POLJUBAC “. Po dolasku u Gradaro, kratka šetnja i upoznavanje ovog šarmantnog gradića sa vodičem. Slobodno vreme za uživanje do polaska za Rimini. Dolazak u Rimini. Noćenje.

5. DAN – RIMINI – SAN MARINO
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u SAN MARINO. Po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Rimini i nastavak putovanja ka Srbiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. (Prvi  Maj Bolonja)

6. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 •  Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
 •  Smeštaj u standardnim 1/2, 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak – kontinentalni
 •  Razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
 •  Usluga predstavnika agencije/vodiča
 •  Troškove realizacije programa
 • Fakultativne izlete
 • San Marino – 20 eur odrasli / 15 eur deca do 12 god.
 • Obavezna turistička taksa u Riminiju 2 eur po osobi i noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela).
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Doplata za 1/1 sobu 50 eur
 • Ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu

– Doplata za 1/1 sobu 50 eur

– Bolonja i Ravena – 25 eur odrasli / 20 eur deca do 12 god.
– Urbino i Gradara – 25 eur odrasli / 20 eur deca do 12 god.
– San Marino – 20 eur odrasli / 15 eur deca do 12 god.

Podeli: