Strazbur i Kolmar Nova godina

Program putovanja:

Kolmar Nova godina 2021

1. dan (29.12. 2019.) BEOGRAD 

Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 22h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na svakih 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2. dan (30.12. 2019.) DOLAZAK NA BLED

Dolazak na “biser Slovenije”, jezero Bled u prepodnevnim časovima gde pravimo tehničku pauzu od deset sati. Fakultativni obilazak prelepog mesta: šetalište uz jezero, božićni vašar, Blejski zamak (Blejski grad), hotel Park gde se može probati tradicionalna kremšnita (Cream Cake) i uživati u pogledu na jezero i ostrvo. Nakon desetočasovne tehničke pauze, nastavljamo put do Kolmara. Noćna vožnja kroz Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3. dan (31.12. 2019.) OBILAZAK KOLMARA I DOLAZAK U STRAZBUR

Dolazak u Kolmar (Colmar) u prepodnevnim časovima. Bajka počinje! Fakultativni obilazak magičnog grada: istorijski centar (Vieux Colmar), katedrala Sv. Martina (Collegiale St-Martin), Dominikanska crkva (Eglise des Dominicains), Muzej Bartoldi (Musee Bartholdi) posvećen skulptoru Kipa Slobode, Muzej Unterlinden, Mala Venecija (La Petite Venice) sa šarenim kućicama. Slobodno vreme. Nakon nekoliko sati provedenih u Kolmaru, nastavljamo put do Strazbura. Dolazak u Strazbur (Strasbourg) u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel u centru grada. Fakultativni obilazak grada: Trg Kleber (Place Kleber), katedrala Nort Dam (Catherale Notre Dame de Strasbourg), Mala Francuska (Petite-France) sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas (Alsace). Slobodno vreme. Priprema za novogodišnju noć u jednom od najlepših gradova Evrope. SREĆNA NOVA GODINA!

4. dan (01.01. 2020.) FAKULTATIVNI IZLET U CIRIH I FRAJBURG

Fakultativni izlet u Cirih (Zirich), grad sireva, čokolade, satova i banaka: šoping ulica Bahnhofstrasse, crkva Grossmünster sa dva tornja i neverovatnim pogledom na reku i jezero, crkva Fraumunster,trg Lindenhof, Opera, Ciriško jezero (Zurichsee). U povratku obilazak bajkovitog Frajburga (Freiburg imBreisgau) – “zelenog grada”: Stari grad (Altstadt), katedrala (Freiburger Munster), gradska većnica, trgovačka kuća iz 16. Veka (Historisches Kaufhaus), Sat-kula (Martinstor). Povratak u Strazbur.

5. dan (02.01. 2020.) SLOBODAN DAN U STRAZBURU

Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje u Strazburu. Popodnevni polazak za Beograd. Dnevno-noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

6. dan (03.01. 2020.) DOLAZAK U BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 • IBIS Budget Strasbourg Centre Gare 2 noći
 • Autobuski prevoz od Beograda do Bleda
 • Autobuski prevoz od Bleda do Kolmara
 • Autobuski prevoz od Kolmara do Strazbura
 • Autobuski prevoz od Strazbura do Beograda
 • turističke takse za sve dane boravka
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Kolmar Nova godina 2021

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja

Cirih i Frajburg

Cena35,00 EUR

Cirih – Najveći grad Švajcarske koji predstavlja njenu  otmenost i preciznost, počevši od Banhofštrase, ulice koja nas void pravo ka jezeru, preko dve bazilike Grosmunster i Fraumunster, do brdašca Lidenhof sa vidikovcem odakle se pruža fantastičan pogled na reku Limat. Prelepi Cirih prvog dana 2016.godine! Iz Ciriha idemo u Frajburg – grad dobrog raspoloženja. Njime dominira 116 metara visok toranj impresivne katedrale, jedne od najlepših sakralnih građevina u Nemačkoj. Trg ispred katedrale je najveći trg u centru i na njemu se svaki dan, osim nedelje, održavaju vašari. Avgustinski trg, trg Rathausplac, sa Starom i Novom gradskom većnicom, gotskom Crkvom Sv. Martina Frajburg mnogo polaže na održivost i obnovljivost energije i životne sredine. To čini vrlo dosledno i sa velikim uspehom: kao „zeleni grad”, Frajburg je postao zapažen uzor širom sveta. Iako niste ekspert za energiju, poseta ovom gradu je uvek doživljaj. Čak i u onim retkim prilikama kada sunce ne sija.

Podeli: