Kalamici

Kalamici (Kalamitsi) je malo mesto na jugoistočnoj obali poluostrva Sitonija, i ovo letovalište nastalo je pre 30 godina prvo kao prelepa kamp destinacija, koja je postepeno prerasla u letovalište. Zaštićen od talasa i vetrova sa prelepom uvalom, pozicioniran na 15 km od Sartija, Kalamici predstavlja idealnu destinaciju za turiste koji traže mir, odmor na prelepoj plaži i uživanje na suncu. Ovo letovalište se odlikuje predivnom morskom obalom, ali i prelepim i slikovitim zalivom, pa se stoga ovo mesto u neku ruku smatra skrivenim draguljem Grčke. Pored prelepe okoline i pejzaža, poseban utisak na sve turiste i posetioce ovog mesta ostavlja kristalno čista voda tirkizno plave boje.

 

Karakteristike i opis mesta

Plaža u Kalamiciju je rajski lepa i uređena, ležaljke i suncobrane možete dobiti u restoranima ili kafićima koji se nalaze nadomak plaže, a za to Vam je dovoljno da samo poručite jedno piće ili kupite sladoled. Naravno, uvek možete da ponesete i svoju ličnu opremu za plažu ukoliko je imate. U Kalamiciju, ponuda manjih i većih prodavnica, restorana i taverni, kao i kafića uz plažu, sasvim je dovoljna, tako da o snabdevanju i poseti restoranima ne morate brinuti. Ovo grčko letnje odmaralište, s obzirom na kristalnu prozirnost vode, dubinu mora i bogatstvo podvodnog sveta je poznato i kao mesto u koje dolaze ljubitelji ronjenja. 

 

 

Samo more u Kalamiciju je zapravo jedan veliki zaliv, koji je sastavljen od 3 manja zaliva. Južni zaliv je karakterističan po tome što ima najdužu plažu, a tamo se takođe nalazi i mesto za kampovanje. Srednji zaliv u Kalamiciju je mesto na kome se nalazi većina vila i apartmana. Treći, severni zaliv je u neku ruku malčice fizički odvojen i izolovan od ostalog dela ovog mesta, i tamo se iz tog razloga nalazi manja nudistička plaža. Kalamici ima plažu koja je vrlo lepa, čista, uređena i peskovita. Pesak na nekim mestima je vrlo fin, dok je negde nešto krupniji i neki turisti baš taj deo plaže preferiraju, jer se tamo pesak ne lepi za kožu. Ulazak u vodu nije postepen kao na plažama Olimpijske regije, jer je obala nešto strmija i more je dublje, pa to čini ovo letovalište idealnim za svakoga ko želi da pliva, roni ili se bavi različitim aktivnostima na vodi. Plaža u Kalamiciju gleda na otvoreno more. To je razlog što su tokom letnjih dana ovde talasi česta pojava.

 

 

 

Kalamici ima nekoliko vila, desetinu kafića i nekoliko taverni. Samo letovalište nema poštu i nema banku, ali verujte nam kada kažemo da je ovo malo, autentično grčko mesto savršena destinacija za lep porodični odmor, i stvarno se može reči da ima dušu. Sve je ovde podređeno uživanju u miru i tišini i zbog toga je ovo idealno mesto za letovanje turista kojima nedostaje upravo to. Kalamici ima tri supermarketa koji su odlično snabdeveni svim stvarima koje bi eventualno mogle turistima tokom boravka ovde zatrebati.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kalamici.

 

 

Podeli:
Pregledano 11555 puta