Lisabon 7 noćenja

Program putovanja:

1.dan, utorak 26. septembar BEOGRAD – LISABON

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 14.30h. Prijava za let avio kompanije „WIZZ AIR“. Let za Lisabon u 17h. Sletanje u Lisabon u 20.00h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan, sreda 27. septembar LISABON

Doručak. Polazak u razgledanje grada uz kombinovanje metro/železnica/pešice. Prvo odlazimo do kvarta Belem koji se nalazi na samom ušću reke Težo u Atlantski okean. Ovde se nalazi jedan od najprepoznatljivijih simbola Lisabona, kula Belem i spomenik Henriku Moreplovcu. Takođe, u Belemu se nalazi u raskošni samostan Sv. Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO. Ostavljamo dovoljno vremena da se poseti samostan. Poseta Belemu ne bi bila potpuna bez Belem kolačića. Malo ćemo predahnuti kako bi smo potpuno upili atmosferu ovog divnog lisabonskog kvarta uz poglede na most „24. aprila“ koji premošćava reku Težo, i na spomenik Hristu Spasitelju koji se nalazi sa druge strane reke Težo, u kvartu Almada. Odlazimo do trga Komersio na kojem se nalazi divna Trijumfalna kapija, potom do trga Rosio, srca Lisabona, na kojem se nalazi spomenik kralja Pedra IV. Ovaj trg je poznat po elegantnim kafeima i restoranima, te ćemu upravo tu napraviti pauzu za ručak. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje obilazak grada uz šetnju prelepom avenijom Liberdade preko trga Restauradores pa sve do trga Markiz de Pombal (cca 2 km). Posetićemo fantastičan park Edvarda VII. Slobodno vreme za lutanje starim delom grada. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, četvrtak 28. septembar 2023. LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni program koji uključuje posetu Parku Nacija. Ovaj deo grada zauzima površinu od 5400 km2. Nastao je 1998. godine kao deo grada na kom se održavala svetska izložba „EXPO“. Tom prilikom je ovaj deo pretvoren u modernu stambenu i komercijalnu četvrt. U parku Nacija koji je mnogo više od zelenog parka, se nalazi i novoizgradjena marina u kojoj se nalazi preko 600 vezova za luksuzne jahte i brodove. Ovde se nalaze moderne poslovne zgrade, stambene zgrade, javne moderne instalacije, pozorište Kameos i Lisabonski akvarijum. Mi ćemo se prošetati ovim delom grada, videćemo i prelepi most „Vasko de Gama“, potom Kazino i najveći šoping centar u Lisabonu „Vasko de Gama“. Provozaćemo se adrenalinskom žičarom do Akvarijuma koji ćemo posetiti (najveći akvarijum u Evropi). Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4.dan, petak 29. septembar 2023. LISABON – SINTRA – RT KABO DA ROKA – LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do živopisnog gradića Sintra u kojem se nalazi veličanstvena kraljevska palata Pena koju ćemo posetiti. Nakon obilaska bajkovite palate sa fantastičnim vrtovima, odlazimo do najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope, rta Kabo da Roka. Na rtu se nalazi divan svetionik, a pogled ka otvorenoj pučini Atlantika je nezaboravan! Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

5. dan, subota 30. septembar 2023. LISABON – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom obale Eštorila. Odlazak vozom do najživopisnijeg letovališta na Atlantiku, prelepog Kaškaiša. Slobodno vreme za lutanje uličicama, šoping, pa možda i kupanje… Odlazak potom vozom do Eštorila, gradića poznatog po Kockarnici i divnoj plaži Tamariž. Slobodno vreme za oprobavanje sreće u kockarnici. Povratak vozom u Lisabon do 19h. Slobodno vreme u centru grada i individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, nedelja 1. oktobar 2023. LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Batalje, istorijskog portugalskog grada čije ime doslovce znači bitka. Podigao ga je kralj Žoao I koji u ovom gradu osniva samostan Sv. Marije kao uzdarje Bogu zbog pobede koju je izvojevao protiv krune od Kastilje 1385. godine. U samostanu se nalaze grobnice kralja i njegove porodice. Odlazimo potom u divno letovalište Nazare koje se nalazi na Atlantskom okeanu. Letovalište je poznato po svojoj plaži i živopisnim turističkim zonama. Odlazimo do srednjovekovnog bisera Portugala, gradića Obidoš. Ovaj grad je okružen srednjvokovnim zidinama. U Obidošu ćete imati osećaj kao da je vreme stalo. Kamene ulice, živopisne suvenirnice, divni kafei… Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

7. dan, ponedeljak 2. oktobar 2023. LISABON – PORTO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet vozom do neverovatnog Porta. Polazak iz hotela u 7.30h! Vozom do Porta treba 3 sata. Po dolasku, sledi obilazak Ribeire, starog dela grada. Očekuje nas divna trgovačka ulica Svete Katerine, reka Duro, gvozdeni most Luiša Prvog, kuća Henrika Moreplovca, Franjevačka crkva, knjižara „Lello & Irmao“… Slobodno veme za individualne aktivnosti. Povratak vozom u Lisabon do 23h.

8. dan, utorak 3. oktobar 2023. LISABON – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom iz hotela u 17h. Prijava za let. Let za Beograd u 19.55h. Sletanje u Beograd u 00.40h (sreda 4. oktobar). Kraj putovanja.

 • Avionske karte na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa avio-kompanijom „WIZZ AIR„ (aerodromske takse, ručni prtljag do 10kg)

 • Transfere na destinaciji: aerodrom Lisabon – hotel u Lisabonu i povratno
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u široj zoni centra Lisabona (na liniji metroa; sobe sa kupatilom)
 • Obilazak Lisabona prema programu bez uključenih karti za gradski prevoz
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 20kg iznosi 120 €
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € 
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 7 noćenja iznosi 35 € po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 285 €

Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):

 • Celodnevni izlet Sintra-Kabo da Roka sa ulaznicom za kraljevsku palatu Pena 70 €
 • Celodnevni izlet Batalja-Nazare-Obidoš 70 €
 • Park Nacija u Lisabonu sa ulaznicom za Akvarijum i vožnjom gondolom (bez karti za metro) 50 €
 • Izlet za Porto vozom 80 €
 • Izlet Obala Eštorila sa uključenim kartama za voz 50 €

IZLETI SE UPLAĆUJU U AGENCIJI NAJKASNIJE 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

UKOLIKO UPLATITE SVE IZLETE, UKUPNA CENA SA POPUSTOM IZNOSI 290€

Podeli: