Krstarenje Nilom 2024

 • Cairo skyline, Egypt

 • A beautiful camel stands against the backdrop of the Great Pyramid of Giza

Program putovanja:

Polazak: 18. maj 2024. Povratak: 26. maj 2024.

1.dan (subota) BEOGRAD – HURGADA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta za Hurgadu. Direktan redovni let avio kompanije Air Cairo SM388 u 06:30h. Dolazak u Hurgadu oko 10:50h. Transfer do hotela u Hurgadi, smeštaj na bazi All Inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (nedelja) HURGADA Slobodno vreme u hotelu na bazi All Inclusive usluge, uz mogućnost odlaska na jedan od interesantnih

fakultativnih izleta (izlet brodom, džip safari itd). Noćenje.

3.dan (ponedeljak) HURGADA – LUKSOR Doručak. Rani transfer autobusom do Luksora (oko 240km). Po dolasku, obilazak hramovnog kompleksa Karnak, jednog od najpoznatijih i najvećih na svetu. Karnak je predstavljao mesto gde su vladari Egipta tokom dve hiljade godina uzdizali zadužbine u slavu Boga Amona Ra i njegove božanske porodice. Obilazak Karnaka podrazumeva šetnju kroz vreme i istoriju dugu dve hiljade godina: Veliko Otvoreno dvorište, Hipostilna dvorana, obelisci, Svetinja nad svetinjama, Sveto jezero i granitna statua Skarabeja… Ukrcavanje na brod, smeštaj u sobe i ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak do hrama u Luksoru, na čijem ulazu se uzdižu statue i obelisk Ramzesa II Velikog. Razgledanje i kraće slobodno vreme u gradu. Večera. Noćenje.

4.dan (utorak) LUKSOR – EDFU Doručak. Obilazak zapadne obale Nila: Memnonovi kolosi, sedeće statue Amenofisa III, koje su nekada krasile ulaz u kraljev pogrebni Zatim poseta Dolini kraljeva, gde su tokom Novog kraljevstva sahranjivani vladari Egipta. Ulazak u tri grobnice (ulazak u Tutankamonovu grobnicu se dodatno plaća). U nastavku, razgledanje pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut, jedinstvenoj duhovnoj građevini zbog svoje lokacije i monumentalnosti. Hram je podeljen u tri dela, a najbolje očuvani reljefi nalaze se na srednjoj terasi kompleksa. Ručak. Isplovljavanje za Edfu. Slobodno popodne na brodu. Večera. Noćenje.

5.dan (sreda) EDFU – KOMOMBO – ASUAN Doručak. Obilazak hrama Edfu, koji je jedan od najbolje očuvanih antičkih spomenika Egipta. Hram je posvećen Bogu Horusu, sinu Ozirisa i Usled odličnog stanja prezervacije, odiše posebnom, mističnom atmosferom. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe do Komomba. Po pristajanju, poseta istoimenom hramu koji je dualan, centralno podeljen na dva simetrična dela i posvećen ratničkim božanstvima Sobeku i Haroerisu. Nakon razgledanja, nastavak plovidbe do Asuana, egipatskog grada poznatog po Velikoj brani koja je „zauzdala“ Nil. Večera na brodu. Noćenje.

6.dan (četvrtak) ASUAN U ranim jutarnjim časovima polazak na fakultativni izlet u Abu Simbel (doručak – lunch paket). Vožnja kroz Nubijsku – južnu egipatsku Po dolasku, razgledanje hramovnog kompleksa Ramzesa II i njegove kraljevske supruge Nefertari. Neponovljivo graditeljsko čudo nalazi se na listi svetske kulturne baštine UNESKO-a. Nakon razgledanja i slobodnog vremena, povratak u Asuan. Gosti koji ne idu na izlet imaju doručak na brodu i slobodno vreme. Po povratku gostiju iz Abu Simbela, nastavak razgledanja za sve: Odlazak na Veliku asuansku branu i razgledanje kamenoloma u kome se nalazi ogromni nedovršeni obelisk. Povratak na brod. Ručak. Popodne, plovidba felukama i poseta Kičenerovom ostrvu gde se nalazi Botanička bašta. Povratak na brod. Večera. Noćenje u Asuanu.

7.dan (petak) ASUAN – HURGADA Doručak. Vožnja autobusom i brodićima do hrama File posvećenog boginji Izidi. Povratak na brod, kraće slobodno vreme, a zatim autobuski transfer do Hurgade (oko 550 km), sa usputnim Po dolasku, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje u Hurgadi.

8.dan (subota) HURGADA Doručak. Napuštanje soba do 12h. Slobodno vreme do transfera na aerodrom u večernjim satima. Doplata za produženi boravak u sobama je moguća na licu mesta, u zavisnosti od popunjenosti hotelskih kapaciteta.

9.dan (nedelja) HURGADA – BEOGRAD Direktan let za Beograd redovnom linijom kompanije Air Cairo SM387 u 03:05h. Sletanje u Beograd oko 05:30h. Kraj programa.

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd (redovna linija avio kompanije Air Cairo)
 • aerodromske i sigurnosne takse (odrasli i deca 2-12 ) u iznosu od 85 evra. Beogradska taksa (21.42€), u Hurgadi (29.60€), CAD taksa (0.98€) i YQ, GDS & MF (33€) – takse su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti
 • 3 noćenja u Hurgadi na bazi usluge All Inclusive u hotelu kategorije 4* u dvokrevetnim sobama u hotelu u Hurgadi (Seagull 4* ili sličnom)
 • 4 noćenja na brodu od Luksora do Asuana, kategorije 5* na bazi punog pansiona (jedan od brodova M/S Commodore ili sličnom)
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i ostali transferi prema programu
 • ulaznice za lokalitete prema programu
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja
 • dozvoljen je jedan komad čekiranog prtljaga po osobi, maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine do 7kg
 • fakultativni izleti: Abu Simbel 115 evra po osobi, City tura kočijama u Luksoru 20 evra po osobi, Vožnja balonima u Luksoru 120 evra po osobi
 • ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene
 • egipatska viza i usluga viziranja na aerodromu Hurgada (25 dolara ili 25 evra po pasošu) plaća se na aerodromu po sletanju u Hurgadu
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • obavezni bakšiš 30 dolara po osobi

Doplata za jednokrevetnu sobu je 220 evra

Doplata za hotel sa 5* na bazi All Inclusive usluge u Hurgadi je 100 evra

fakultativni izleti:

 • Abu Simbel 115 evra po osobi,
 • City tura kočijama u Luksoru 20 evra po osobi,
 • Vožnja balonima u Luksoru 120 evra po osobi

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „KRSTARENJE NILOM“

 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog
 • Maksimalan broj osoba u jednoj kabini je Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
 • Navedena vremena leta su planirana Potvrdu vremena leta agencija dobija od avio kompanije 48h-24h pred put
 • Državljanima Republike Srbije je neophodna viza za Egipat, koja se kupuje po sletanju u Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje čiji pasoš poseduju
 • Rok važenja pasoša za Egipat mora biti minimum 6 meseci od planiranog datuma povratka
Podeli: