Sorento Uskrs

Program putovanja:

DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA
sa fakultativnim posetama ostrvu Kapri, Pompeji, obale Amalfi
5 dana (4 nodenja) – avionom
Termin putovanja: 13. April – 17. April 2023.

 

1.dan (13.04.2023.) BEOGRAD – NAPULJ – SORENTO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue-a dva sata pre poletanja. Poletanje za Napulj (tačno vreme poletanja znade se 2 dana pred put). Direktan čarter let za Napulj kompanijom Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Napulju nakon sat i po leta. Transfer do Sorenta. Smeštaj u hotelu. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, glavni gradski trg Torkvato Taso… Slobodno vreme za šetnju i uživanje u italijanskim specijalitetima. Noćenje.

2.dan (14.04.2023.) SORENTO – KAPRI – SORENTO

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri. Individualni dolazak do luke Marina Pikola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7km a široko blizu 3km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora, Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bio je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem) a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradid Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim, krivudavim ulicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anakaprija gde se šetajudi posmatra crkva Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama vile švedskog lekara Aksel Muntea i vidikovac sa koga se pruža pogled na ostrvo i feničanske stepenice. Potom odlazak minibusom do centra Kaprija. Šetnja glavnim gradskim trgom i kroz trgovačke uličice do panorame Faraljiona – stena pored mora, simbol Kaprija. Na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. Noćenje.

3.dan (15.04.2023.) SORENTO – POMPEJI – NAPULJ – SORENTO

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet za Napulj i Pompeji. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak grada i to Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kude, pekare, javne kude, teatra… Polazak za Napulj. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta-pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, ulica Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem – Kastel Nuovo, fotopauza na vidikovcu priobalja Banjoli i fudbalskog stadiona, brdo Posilipo, priobalja Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Villa Comunale… Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme. Povratak za Sorento. Noćenje.

4.dan (16.04.2023.) SORENTO – OBALA AMALFI – SORENTO

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni izlet na Amalfi obalu, jednu od najpopularnijih i najslikovitijih turističkih rivijera Italije. Dolazak u Positano, jedno od najposedenijih i najlepših
mesta Amalfi obale, slikovito i romantično sa živopisnim starim gradom. Nastavak putovanja do mesta Amalfi po kome je cela obala dobila ime. Grad je na UNESCO – voj listi kulturno – istorijske baštine i predstavlja biser srednjevekovne arhitekture sa uskim ulicama. Grad je poznat po posebnoj vrsti limuna od koje se pravi čuveni liker Limundino. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije koja je upečatljiva po dekorativnoj fasadi. Slobodno vreme do polaska za Sorento. Noćenje.

5.dan (17.04.2023.) SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma u Napulju za direktan čarter let. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.

  • Prevoz direktim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Napulj – Beograd,
  • avio-takse – oko 55€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48h pre započinjanja putovanja),
  • prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,
  • smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom,
  • usluge vodiča
  • troškovi organizovanja putovanja.
  • Gradska boravišna taksa u Sorentu 2–4€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela – cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela),
  • fakultativni izleti,
  • međunarodno putno osiguranje,
  • individualni troškovi

– ostrvo Kapri- 90€;

– Pompeji i Napulj – 60€;

– obala Amalfi – 90€;

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Podeli: