Alexandroupoli

Aleksandropolis je grad koji se nalazi na severoistoku Grčke. On je prestonica regionalne jedinice Evros, a i važna je luka u ovom delu zemlje. Naseljuje ga oko 50 hiljada stanovnika. Od granice sa Turskom udaljen je 40 kilometara, a od Soluna je udaljen 320 kilometara. Nazivaju ga još i Vrata istoka jer je izgrađen na raskrsnici između Egeja i Crnog mora, Grčke i evropskih zemalja i istoka i zapada.

 

Alexandroupoli

 

Zaštitni znak ovog bisera Grčke je veliki svetionik.

 

Alexandroupoli

 

Nalazi se u blizini reke Evros, a u okolini grada, uz samu obalu, nalazi se puno malih ribarskih naselja poput Makria i Dikella. Temperatura u ovom delu Grčke je dosta prijatna i u julu i avgustu doseže do 30 stepeni.

 

Alexandroupoli

 

Aleksandropolis je poznat po neverovatnim prirodnim lepotama, šumi Dadias i termalnim izvorima Trajanopolisa. U blizini samog grada nalazi se i prelepi manastir Bogorodice Spasiteljice i vizantijski akvadukt.

 

Alexandroupoli

 

Kada je o plažama reč ostaćete bez daha. Bele peščane plaže i uvale sa tirkiznom vodom samo su deo onoga što Vas ovde čeka.

 

Alexandroupoli

 

Alexandroupolis ima 25 kilometara prelepe obale. Plaže oko grada do kojih se lako stiže su dosta popularne i često krcate turistima, a one najlepše se nalaze u susednim selima, zaklonjene prelepom vegetacijom.

 

Alexandroupoli

 

Plaža Dimotiki je šljunkovita plaža koja se nalazi na manje od jednog kilometra od centra grada. Lepo je uređena, sa restoranom i barom. Poznata po kristalno čistoj vodi je plaža Kiani Akti koja se nalazi u selu Makri. U blizini se nalazi i plaža Agia Paraskevi, poznata po tome što ima idealne uslove za sportove na vodi.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto

 

 

 

Podeli:
Pregledano 12427 puta