Jedno od najboljih skijališta na svetu, Zermatt, nalazi se na granici Švajcarske i Italije. Zermatt je okružen sa 38 planinskih vrhova od kojih su neki visoki i preko 4000 metara nadmorske visine. Zimska sezona traje od novembra do kraja aprila ali je mesto prepuno turista tokom cele godine.

Oko 200 kilometara staza opremljeno je za skijanje. Staze se prostiru od 3883 do 1524 metara nadmorske visine. Većina staza pokrivena je topovima za veštačko osnežavanje, mada je kvalitet snega dosta dobar s obzirom na nadmorsku visinu na kojoj se nalazi skijalište. Područje Zermatta je deo sa zahtevnijim stazama. Vrh skijališta nalazi se na visini od 3489 metara i to je najviši vrh na Alpima i u Evropi uopšte.

Najviše je crvenih staza, nekoliko crnih i isto toliko je i plavih staza i sve su povezane sa 35 ski liftova. Za prevoz skijaša zadužen je 1 podzemni voz, 13 gondola, 9 sedežnica i 10 vučnica.

Obližnji ski centar Cervinia ima 129 staza od kojih je 30% plavih, 60% srednje težine i 10% teških. Vertikalni pad ski centra iznosi 2194 metara što dovoljno govori o samoj dužini staza.

Restorani / Kafići / Noćni život

Zermatt je mesto koje obiluje restoranima, pabovima i klubovima. Nakon celodnevnog skijanja možete se opustiti u nekom finom restoranu ili opustiti uz dobru muziku u nekom od klubova. Svuda po gradu razbacane su suvenirnice, a najprometnija ulica je i glavna šoping zona. U ulici Bahnhofstrasse pored mnogobrojnih butika nalazi se i veliki broj poslastičara. Najpopularniji restorani su restoran Chez Vrony, restoran Findlerhof, restoran Cervo Puro, restoran Chez Heini i restoran Schaferstube.