Livigno – prelep planinski gradić na 1800 mnv sa brojnim sadržajima, popularno i svetski poznato italijansko skijalište, bescarinska zona “duty free shop”, raj za kupoholičare… slažete se, dovoljno razloga da se ove zimske sezone odlučite baš za ovu skijašku destinaciju u Italiji. Ovo poznato skijalište ušuškano je između dva masiva, na granici sa Švajcarskom. Od St. Moritza je udaljen 66 kilometara, a od Bormia 50. Raspolaže sa ukupno 115 km staza, 28 % čine plave staze, 55 % crvene i 17 % crne staze. Ukupni kapacitet skijališta je 55.000 skijaša/sat.

Većina ski staza su obeležene crvenom bojom, odnosno pripadaju stazama srednje kategorije. Veoma su zanimljivih konfiguracija, blage padine bez vegetacije omogućuju uređenje širokih staza bez prepreka i opasnosti. Zbog ovakvih uslova koje nudi za skijanje Livinjo važi za jedno od najposećenijih skijališta Italije.

Najviša žičara ovog ski centra se penje do 2800 metara nadmorske visine (Carosello). Za skijaško trčanje pripremljeno je 40 km staza.
Livinjo smeštaj – hoteli i apartmani u šarmantnom ski centru

Ukoliko je Vaš izbor za ovogodišnje zimovanje Livinjo, oduševiće Vas šarmantni izgled ovog ski centra i uređenje smeštajnih kapaciteta. Male, drvene kućice koje su izgrađene u tradicionalnom stilu obeležje su ovog mesta, i u potpunosti oslikavaju planinsku atmosferu. Kada je u pitanju smeštaj koji nudi ovaj ski centr odgovaraće svačijem ukusu.