Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Nalazi se na severnim padinama planine Rile, ispod najvišeg planinskog vrha na Balkanu Musala (2925 m). Smešten je u gustoj borovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1350m. Sneg se zadržava od decembra do kraja aprila. Od Beograda je udaljen 473km, a od glavnog grada Bugarske-Sofije 73km. Osnovan je krajem 19.

Borovec je najstariji zimski centar u Bugarskoj sa istorijom koja datira od 1896. godine. Borovec je prvobitno osnovan krajem 19. veka kao lovište za bugarske kraljeve. Borovec se postepeno razvio u moderno skijalište sa hotelima, restoranima, barovima i mrežom ski-staza i žičara duž padina planine Rila, pružajući čitav niz zimskih sportova. Odmaralište je bilo dva puta domaćin Svetskog kupa u alpskom skijanju(1981. i 1984. godine), dok je staza za biatlon jedna od najboljih na svetu.

Skijalište je na nadmorskoj visini od 1350 m. 58 km obeleženih staza pokriva severne padine do nadmorske visine od 2560 m, sa manjim stazama koje se završavaju u blizini hotela.

Jedna od glavnih atrakcija Bugarske, a naročito Boroveca je visoki standard obuke skijanja koji je dostupan po mnogo nižoj ceni nego što je to uobičajeno u skijalištima zapadne Evrope.

Obuka je podeljena na 5 različitih nivoa prema stepenu veština pojedinca. Obuka može biti grupna ili pojedinačna (na poseban zahtev), i traje od 3 do 12 dana. Postoji i skijaški vrtić za decu od 4 do 8 godina koji je otvoren ceo dan.