Davos je skijaška regija koja se nalazi u Graubindenskim Alpima u istočnom delu Švajcarske. U ovoj regiji nalazi se šest dobro opremljenih skijališta i to: Jakobshorn, Parsenn, Pischa, Madrisa, Rinerhorn i Schatzalp. Schatzalp je prvo skijalište napravljeno u Evropi, a Picha, Madrisa i Rinerhorn su manja skijališta idealna za porodice. Šest manjih skijališta povezano je vozom koji saobraća duž doline.

Cela regija obuhvata 320 km staza kompletno pokrivenih sistemom za veštačko osnežavanje. Kada je o sistemu žičara reč skijalište poseduje 59 ski liftova kapaciteta oko 65.000 skijaša na sat. Čak 80% skijaških terena nalazi se na visinama iznad 2000 metara nadmorske visine. Ski regija poseduje 110 skijaških staza.

Ski regija nalazi se na visinama od 810 do 2844 metara nadmorske visine. Kada je reč o stazama 71 km je plavih staza, 158 crvenih i 61 km crnih staza. Sistem žičara poseduje 3 skivoza, 12 gondola, 12 sedežnih žičara, 28 ski liftova i 5 dečija ski lifta.

Pischa je najveće i najsunčanije područje u Švajcarskoj. Posebno se može pohvaliti stazama za freeride ali i sa 30 km dobro uređenih staza. Iz Davosa se gondolom dolazi do vrha Pischa na 2848 metara nadmorske visine gde se nalazi restoran i dečiji ski park ali i označene staze za skijaško trčanje i šetnju.

Do Jakobshorna se stize vozom iz Klostersa. Ovo skijalište poznato je po uređenim stazama za sve kategorije skijaša, a posebno je popularno kod snowboardera. Rinerhorn je skijalište na jugoistočnoj strani Davosa koje je udaljeno oko 5 km od njega. Najviši vrh je Nullisch Grat koji se nalazi na 2490 metara nadmorske visine. Najpoznatija staze ovde je crna staza broj 10, a skijalište je poznato i po posebnom poligonu za decu i početnike i toboganu dužine 3,5 km koji se spušta do doline. Najveće skijalište je Parsenn. Poseduje 111 km dobrih staza svih kategorija. Oko 15 planinskih restorana sa prelepim terasama nalaze se na vrhu ovog skijališta.