St Moritz je malo otmenije švajcarsko skijalište koje se nalazi uz italijansku granicu. St Moritz je centar regije Engadin. Ovo mesto je prestonica skijaškog turizma još od 1864. godine. Fascinantne planine, odlično uređene staze, mogućnost za raznovrsne zimske aktivnosti, luksuzni restorani i butici svetskih robnih brendova razlog su što je St Moritz jedno od najboljih skijališta na svetu.

Ova regija se sastoji od nekoliko skijališta i obuhvata oko 100 kilometara staza. Čak tri vrha su na većoj nadmorskoj visini od 3000 metara. Najviši vrh je Corvatsch koji se nalazi na 3303 metara nadmorske visine i ovo je ujedno i najviši vrh u ovom delu Alpa. Do njega se stiže gondolom.

Staze su uglavnom srednje kategorije i nekoliko je crnih i plavih. Crvene staze su zapravo teže nego što je slučaj na ostalim skijalištima i u stvari više naginju ka crnim. Ovde su se održala i četiri Svetska skijaška prvenstva i Svetski kup.

Kada je o sistemu žičara reč u regiji se koristi oko 56 gondola i ostalih žičara. U St Moritzu se nalazi i najduža noćna staza. Skijališta u ovoj regiji su Furtschellas, Corvatsch, Corviglia, Marguns i Diavolleza i ona su međusobno odvojena, a povezuje ih javni autobuski prevoz.

Najveće skijalište u regiji je Corviglia koja se nalazi iznad St. Moritza. Do njega se stiže sistemom žičara koji uključuje dve stajaće i jednu sedeću gondolu, dva ski voza, 12 sedežnica i 5 vučnica. Skijalište poseduje oko 80 kilometara dobro uređenih staza koje su povezane i pretežno su srednje težine.