Davos je skijaška regija koja se nalazi u Graubindenskim Alpima u istočnom delu Švajcarske. U ovoj regiji nalazi se šest dobro opremljenih skijališta i to: Jakobshorn, Parsenn, Pischa, Madrisa, Rinerhorn i Schatzalp. Schatzalp je prvo skijalište napravljeno u Evropi, a Picha, Madrisa i Rinerhorn su manja skijališta idealna za porodice. Šest manjih skijališta povezano je vozom koji saobraća duž doline.

Cela regija obuhvata 320 km staza kompletno pokrivenih sistemom za veštačko osnežavanje. Kada je o sistemu žičara reč skijalište poseduje 59 ski liftova kapaciteta oko 65.000 skijaša na sat. Čak 80% skijaških terena nalazi se na visinama iznad 2000 metara nadmorske visine. Ski regija poseduje 110 skijaških staza.

St Moritz je malo otmenije švajcarsko skijalište koje se nalazi uz italijansku granicu. St Moritz je centar regije Engadin. Ovo mesto je prestonica skijaškog turizma još od 1864. godine. Fascinantne planine, odlično uređene staze, mogućnost za raznovrsne zimske aktivnosti, luksuzni restorani i butici svetskih robnih brendova razlog su što je St Moritz jedno od najboljih skijališta na svetu.

Ova regija se sastoji od nekoliko skijališta i obuhvata oko 100 kilometara staza. Čak tri vrha su na većoj nadmorskoj visini od 3000 metara. Najviši vrh je Corvatsch koji se nalazi na 3303 metara nadmorske visine i ovo je ujedno i najviši vrh u ovom delu Alpa. Do njega se stiže gondolom.

Jedno od najboljih skijališta na svetu, Zermatt, nalazi se na granici Švajcarske i Italije. Zermatt je okružen sa 38 planinskih vrhova od kojih su neki visoki i preko 4000 metara nadmorske visine. Zimska sezona traje od novembra do kraja aprila ali je mesto prepuno turista tokom cele godine.

Oko 200 kilometara staza opremljeno je za skijanje. Staze se prostiru od 3883 do 1524 metara nadmorske visine. Većina staza pokrivena je topovima za veštačko osnežavanje, mada je kvalitet snega dosta dobar s obzirom na nadmorsku visinu na kojoj se nalazi skijalište. Područje Zermatta je deo sa zahtevnijim stazama. Vrh skijališta nalazi se na visini od 3489 metara i to je najviši vrh na Alpima i u Evropi uopšte.

Saas Fee je mirno mesto koje leži u samom središtu Walliserskih Alpa. Skijalište je od Berna udaljeno nekih 115 kilometara. Ovo zanimljivo mesto osim što je poznato kao jedno od bolje opremljenijih skijališta ima i bogatu istoriju, a o prošlim vremenima svedoče građevine u Walliserskom stilu. Iznad samog mesta uzdiže se velelepni Dom koji je najviši švajcarski vrh koji doseže 4545 metara. Zanimljiva stvar je da u skijalištu nije dozvoljen ulazak automobilima i oni se ostavljaju na velikom parkingu na samom ulazu.

Zbog njegove uređenosti i netaknute prirode, čistog vazduha i prelepog krajolika u kome se nalazi nazivaju ga Alpskim biserom. Saas Fee leži na 1800 metara nadmorske visine i okružen je sa 13 vrhova viših od 4000 metara. Snega dovoljno ima tokom cele godine, a skijalište poseduje i jako dobar sistem za veštačko osnežavanje.