Himara

Himara je grad u jugozapadnom delu Albanije, ispod planinskog venca Ceraunijskih planina. U ravnici ispod grada nalazi se prelepa plaža koja je poznata po Kraljevskom izvoru sveže vode. Plaža Spilia je šljunkovita, a voda u moru magično plava i čista. Ovo je i plaža koja u sezoni privuče najveći broj turista.

 

Himara

 

Himara je poznata po predivnim plažama, pored ove glavne. Većina je šljunkovita, mada pojedine se mogu pohvaliti sitnim peskom. Malo dalje od glavne plaže Spilia nalaze se plaže Prinos, Potami, Filikuri, malo južnije su Lamana, Kiparo, Borsi i Loukovom. Do većine plaža se lako stiže brodićima i čamcima koji saobraćaju ovim delom tokom sezone.

 

Himara

 

Osim prelepih plaža Himara je poznata i po par atrakcija. Crkva Bogorodice Kasioptire je vizantijska crkva sa Bogorodičinom ikonom za koju se veruje da je čudotvorna. Ispred ruševina Vladičanskog dvora nalazi se Episkopska crkva. Kuća Spiromilios je kuća čoveka koji je oslobodio Himaru 1912. godine. Na planinskim padinama iznad grada nalazi se manastir Athaliotisas.

 

Himara

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Albaniju.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 13667 puta