Kuba Trio Fantastico

Program putovanja:

KUBA TRIO FANTASTICO

HAVANA, TRINIDAD I VARADERO 11 noćenja

SIGURNI GRUPNI POLASCI!

MI PRIČAMO NAŠIM JEZIKOM NA KUBI

 

1.   dan BEOGRAD – VARADERO – HAVANA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Let do Varadera u 06:45, sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak Varadero u 16:05 po lokalnom vremenu. Transfer do Havane. Čekiramo se u izabrane smeštaje. Slobodan popodne za odmor i osnovno upoznavanje sa Havanom i vodičem. Noćenje.

 1. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na razgledanja grada uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Obilazak stare Havane. Obilazimo četiri najlepša trga starog grada, Trg oružja, Plaza Vijeha, Plaza San Francisko i Plaza Katedrala. U dvočasovnoj šetnji obilazimo Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Slobodno popodne. Slobodno popodne ili odlazak na poludnevni izlet Duh Holivuda i Mafije. Uveče fakultativna poseta hotelu Nacional i noćnom klubu „Parizian“, sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Povratak u smeštaj Noćenje.

3.  dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na poludnevni fakultativni izlet do plaže Santa Maria. Popodne fakultativna vožnja kabrioletima. Dok nam vetar mrsi kosu obilazimo Kinesku četvrt, Univerzitet, rezidencijalni kvart Vedado, Trg Revolucije, najveće groblje Latinske Amerike Colon, hotel Rivijera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, hotel Nacional. Uživamo u šarmu old tajmera i lepoti Havane. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 1. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet Vinjales. Vozimo se na zapad, do regije Pinal del Ria gde se nalaze najbolje plantaže duvana na Kubi. Usput ćemo videti kako žive ljudi ruralnog područja Imamo priliku da se upoznamo sa tehnikom izrade Kubanskih cigara, kao i da uz probamu cigaru uz kafu. Povratak u smeštaj. Noćenje

5.    dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Nakon doručka odlazak na poludnevni fakultativni izlet do Hemingvejeve kuće i muzeja. Popodne fakultativno obilazimo tvrđavu Moro, čekamo zalazak Sunca, uživamo u pogledu na najlepšu panoramu Havane, čekamo da padne mrak, prisustvujemo ceremoniji smene straže, palenju topova, doživljavamo tradiciju na poseban način. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 1. dan HAVANA –TRINIDAD Doručak za goste koji su smešteni u Nakon doručka, polazimo ka Trinidadu. Ne propuštamo ovu jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature. Odlazak u Trinidad, najstariji grad na ostrvu koji već proslavio 500 godina od osnivanja, a danas je pod zaštitom UNESCO-a, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome ni jedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja, živopisnog jezgra i crkve. Slobodno vreme. Noćenje.

7.   dan TRINIDAD – VARADERO Napuštanje Trinidada i vožnja do Sijenfuegosa, prelepog primorskog gradića, jednom od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar. Polazimo ka Varaderu. Smeštaj u izabrane hotele. Noćenje.

8.-11. dan. VARADERO slobodni dani za uživanje na plaži, kupanje, individualna razgledanja i aktivnosti. Noćenje.

12.   dan VARADERO – BEOGRAD Transfer do aerodroma u Varaderu. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje u 22:50 za Frankfurt.

 1. dan FRANKFURT – BEOGRAD Dolazak u Frankfurt oko 14:30h. Ukoliko želite možete individualno obići Frankfurt. Nastavak putovanja za Beograd oko 20:25h (povratak na aerodrom dva sata pre leta). Dolazak u Beograd oko 22:15h. Kraj programa.
 •  Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt – Varadero –
  Frankfurt – Beograd, sa aerodromskim taksama i predatim
  prtljagom od 20 kg + 8 kg ručni prtljag*;
 •  5 noćenja sa ALL INCLUSIVE** uslugom u odabranom hotelu u
  Varaderu;
 •  1 noćenje na bazi najma sobe u 1/2 sobama s sopstvenim kupatilom
  u Trinidadu.
 •  5 noćenja na bazi najma sobe ili noćenje sa doručkom na bazi
  švedskog stola u hotelima 3* – 5* u Havani u zavisnosti od izbora
  putnika;
 •  Transfer aerodrom – Varadero i Havana- aerodrom Varadero
 •  Transfer Varadero – Havana
 •  Usluge predstavnika (vodiča) agencije na našem jeziku u Havani
 •  2 besplatna poludnevna razgledanja Havane sa vodičem pešice Quatro Placas i Duh Holivuda i Mafije.
 •  Organizacione troškove
 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana;
 •  Individualne troškove;
 •  Izlete fakultativnog programa***;
 •  Doplata za 1/1 sobu u Olea app iznosi 20 eura po danu;
 •  Doplata za 1/1 sobu u hotelu na upit;
 •  DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 11 € po osobi

DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu u Olea app iznosi 20 eura po danu;
 • Doplata za 1/1 sobu u hotelu na upit;
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 11 € po osobi;

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”

 • Cena aranžmana je garantovana samo ukoliko se prilikom rezervacije uplati 50 % od ukupne cene aranžmana.
 • Preporučujemo Vam da osigurate putovanje od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).
 • Građanima Republike Srbije trenutno nije potrebna ulazna viza za Kubu. Pasoš mora da važi još najmanje 6 meseci od datuma povratka. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu. Kontakt ambasade 011 36 92
 • Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u
 • Minimalan broj za ostvarenje fakultativnog programa je 4 putnika, prema ponudi lokalnog predstavnika i lokalnog agenta na destinaciji. Fakultativni program je moguće organizovati i za manji broj osoba, uz korekciju
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je dve nedelje pre
 • Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje
 • Zbog kratkog vremenskog razmaka između letova Beograd – Havana postoji mogućnost da prtljag zakasni i u Havanu stigne tek narednog dana. Iz tog razloga preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva dana boravka na destinaciji. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 8 kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

 

* U cenu aranžmana uključena avio karta prema ugovoru sa avio kompanijoma Turkish Airlines, Condor, Air France i Air Europa, po ugovornoj ceni. U slučaju da se obezbeđuje avio karta izvan ugovorenog kontigenta sa avio kompanijom, cena karte će zavisiti od raspoloživosti u datom momentu i stoga može doći do povećanja cene. Svi putnici su dužni da se informišu o važećim merama za ulazak u državu u koju putuju kao i o važećim putnim dokumentima.

** Fakultativni izleti i cene detaljno su opisane u nastavku programa putovanja.

PREDLOG FAKULTATIVNIH OBILAZAKA:

QUATRO PLACAS besplatan izlet

Pešačko razgledanje grada prema programu u trajanju oko 3h, usluge lokalnog turističkog vodiča na srpskom jeziku.

Obilazimo četiri najlepša trga starog grada, Trg oružja, Plaza Vijeha, Plaza San Francisko i Plaza Katedrala. U dvočasovnoj šetnji obilazimo Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado. Upoznajemo se sa starom Havanom, duhom grada, upijamo mirise grada, uživamo u pogledima na zgrade koje nas vraćaju u prošli vek.

DUH HOLIVUDA I MAFIJE besplatan izlet

Obilazak započinjemo pešačkom turom od hotela Plaza, pored Prada, glavnog šetališta stare Havane, prolazimo pored poznatog lanca hotela Prado, hotel Seville, u kom je živeo Al Capone, Havana Libro i druge. Obilazak završavamo kod hotela Nacional, simbola kubanskog turzima, kao i prošlih vremena i priča vezanih za mafiju. Upravo za ovaj hotel je vezana priča za Mejera Lajnskog, koji je bio poznat kao

„mafijaški računovođa“. Slušamo priču o prošlim vremenima, holivudskim velikanima prošlog veka i mafijaškim bosovima.

Nakon obilaska mogućnost odlaska u klub Parizian u hotelu Nacional. U višečasovnom spektaklu uživaćete u plesu, glumi, performansu. Kroz ples, preko 100 igrača pokazaće vam istoriju Kube, od dolazaka prvih doseljenika, preko španskih osvajača, do danas. Uživaćete u Flamenku, Rumbi, Salsi.

Ulaznica u club Parizian 40 €. U cenu je uključena večera i 2 pića, kao i spektakularan show VINALES I PINAL DEL RIO cena izleta 75 €

Fantastičan jednodnevni izlet iz Havane do oblasti Pinar del Ria gde se nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svetu. Poseta plantaži gde će se obići zasadi duvana i biti održana kratka prezentacija vezana za pravljenje čuvene kubanske cigare. Mogućnost konzumacije cigare uz kafu i kupovine. Nastavak putovanja do Vinjalesa, živopisne doline pod zaštitom UNESCO svetske baštine. Obilazak praistorijskog murala, vožnja čamcem po veoma interesantnoj pećini. Kratak predah i foto pauza na vidikovcu sa kojeg ćete uživati u pogledu na dolinu. Slobodno vreme za ručak i šetnju gradićem. Povratak u Havanu.

OBILAZAK HAVANE KABRIOLETIMA – 30 €

Havana je istinski raj za ljubitelje starih američkih automobila, kojih danas ima oko 50.000. Na ulicama glavnog grada se mogu videti i druga, novija vozila, najveći broj kubanaca vozi upravo vozila iz 50ih godina prošlog veka. Obilazak započinjemo iz centra Havane. Dok nam vetar mrsi kosu obilazimo Kinesku četvrt, Univerzitet, rezidencijalni kvart Vedado, Trg Revolucije, najveće groblje Latinske Amerika Colon, hotel Rivijera u koje je Ester Vilijams odigrala svoj „Bal na vodi“. Uživamo u lepoti Havane i vožnji u šarmantnim automobilima dok zamišljamo da smo glavni glumci nekog crno-belog holivudskog filma.

KARIPSKO SUNCE – PLAŽA SANTA MARIA – 25 €

Plaža je udaljena oko 20-30 minuta vožnje od centra Havane. Plaža je duga oko 9km, sastoji se iz 3 dela. Dan za odmor, uživamo u suncu, pesku, moru, talasima i koktelima. Ova plaža je veoma popularna i među lokalnim stanovništvom

IZLET HEMINGVEJ – 20 €

Na oko 20km od centra Havane, na obodu grada, nalazi se do imanja „La Finka Vihija“, kuću slavnog pisca Ernesta Hemingveja, koja je danas pretvorena u muzej. Na Kubi je poznat kao ˝Papa˝, jer su ga smatrali svojim, bio je jedan od najvećih Američkih i svetskih novelista, esejista i pisaca. Kuba ga je usvojila kada je on usvojio Kubu, ostrvo koje je zvao domom više od 2 decenije. Čak i danas godinama nakon što je umro, Kubanci ga i dalje idolizuju.

Kuća je izgrađena krajem 19. veka, a iza nje se pruža prelep pogled na Havanu. Veliki deo svog života slavni glumac je proveo u ovoj kući,

uzgajajući mačke i pišući svoja dela. Nakon njegove smrti kuća je pretvorena u muzej i danas je pod zaštitom UNESCOa.

IZLET TVRĐAVA MORO – 20 €

Obilazimo zamak Moro (španski: Castillo de los Tres Reies del Morro) ili zamak tri kralja (nazvan po tri biblijska kralja), je tvrđava koja čuva ulaz u luku Havane. Planove je uradio italijanski inženjer Batista Antoneli (1547–1616). Prvobitno pod kontrolom Španije, tvrđavu su zauzeli Britanci 1762. godine, a godinu dana kasnije vraćena Španiji prema Pariskom ugovoru (1763). Tvrđava Moro ostaje glavna odbrambeni bedem luke Havana sve do završetka fortifikacije La Cabana 1774. Topovi oko tvrđave su sada jako zarđali, ali su zidovi dobro očuvani. Tvrđava ima centralne kasarne visoke do četiri sprata. Ovde se nalazi i mala podvodna arheološka izložba. U tvrđavi je i danas smeštena sadašnja lučka kapetanija. Top se puca u 21:00 uveče, „El Canonazo de las 9“ je običaj sačuvan iz kolonijalnih vremena koji označava zatvaranje gradskih kapija pa se svako veče u 21,00h čuje kanonada sa tvrđave.

* NAPOMENA: cene izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama. Agencija je za Vas izdvojila nekoliko izleta koje smatra nezaobilaznim delom Vašeg putovanja. Kompletnu ponudu izleta ćete dobiti od lokalnog predstavnika na Kubi i agenta Havana Tour koji je odgovoran za realizaciju istih i Ogranizator ne snosi odgovornost za kvalitet istih. Realizacija izleta zavisi od broja prijavljenih putnika.*

Podeli: