St Julian’s se nalazi severno od Valete. Ovaj gradić poznat je po luksuznim hotelima, mnogobrojnim restoranima i dobrim noćnim klubovima. Grad je poznat i po najvišem tornju na Malti, tornju Portomasu koji je visok 98 metara.

Područje je bilo naseljeno još u vreme praistorije, a početkom 19. veka ovo malo ribarsko selo otkrili su namesnici Velike Britanije i prepoznali područje kao idealno za odmor.

Balluta Bay je takođe jedno od popularnijih mesta kod turista. Zaštitni znak mesta je neogotska crkva i nekoliko kućica izgrađenih u gruzijskom tradicionalnom duhu.

Zaliv Spinola je jedan od najromantičnijih zaliva na Malti. Ova deo poznat je po palati Spinola i staroj kapeli. Palata Spinola je izgrađena 1688. godine, a izgradila ju je Fra Paola Taffaele Spinola i prvobitno je bila namenjena organizovanju zabava.

Jedna od lepših plaža nalazi se na istočnoj strani ostrva, između St Julian’s-a i Pacevilla. U pitanju je plaža St George. Ova peskovita plaža nagrađena je plavom zastavicom za uređenost i čistoću. Opremljena je tuševima i toaletima, a na njoj se nalazi i nekoliko barova ali i manja biblioteka.