Trebinje Doček 2024

Program putovanja:

1.dan (subota 30. decembar) Polazak oko 21h iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva), i oko 22.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja linijom Čačak – Užice – Višegrad – Foča. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (nedelja 31. decembar) TJENTIŠTE – TREBINJE Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska“ u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Arslanagića most – prema priči, zadužbina Mehmed-paša Sokolovića, Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene Anžujske, Park pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša… Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Poseta Trebinju bez divne Hercegovačke Gračanice, ne bi bila potpuna. Podignuta je na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove… Smeštamo se u hotel. Odmaramo i pripremamo za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na trgu uz nastup Peđe Jovanovića. Opciono, odlazak u lokalni restoran na novogodišnju večeru uz zabavu do „sitnih sati“. Noćenje.

3.dan (ponedeljak 1. januar) BLAGAJ – MOSTAR   Kasniji doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (11h-20h).  Putovanje kraj divnog Stolca ka BLAGAJU. Blagaj je drevni grad nad kojim stražare ostaci srednjovekovne tvrđave za koju se veruje da je bila prestonica čuvenog Stefana Vukčića Kosače. Nedaleko se smestila Derviška tekija, sva usnula u svojoj tišini koju remeti samo huk ledene reke Bune. Ova reka upravo izvire podno Tekije. Čitav krajolik je nestvaran. Odlazak u divni Šantićev MOSTAR. Šetnja starim gradom uz razgledanje Krive ćuprije za koju se veruje da je predstavljala model za izgradnju Starog mosta. Svakako, najveća atrakcija ovog grada je Stari most preko Neretve. Sa obe strane mosta su kule Mostara – čuvara mosta po kojima će grad i dobiti svoje ime. A kada se pređe most, stupa se u najstariji deo grada poznat kao Kujundžiluk. Prošetaćemo se do divne Koski-Mehmed pašine džamije. Slobodno vreme za ćevape, džigaricu, kolače… Povratak u Trebinje do 20h. Noćenje.

4.dan (utorak 2. januar) TVRDOŠ – DUBROVNIK Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet (9-11h). Odlazimo do divnog manastira TVRDOŠ, sedišta Zahumsko-hercegovačke i primorske eparhije. Izgrađen je na temeljima male crkve iz 4. veka i nekoliko puta je rušen i paljen. U njemu se zamonašio i veliki Vasilije Ostroški. Povratak u Trebinje do 11h. Slobodno vreme, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 13h. Kraći obilazak starog grada sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost. Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Duždevu palatu, Onurfijevu fontanu… Slobodno vreme 2 sata. Povratak u Trebinje do 18h i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.

5.dan (sreda 3.januar) Povratak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u izabranom hotelu sa 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Trebinja prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
 • organizacione troškove
 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • svečanu novogodišnju večeru u nekom od lokalnih nacionalnih restorana – cena se kreće oko 50 €; isključivo na upit!
 • fakultativne izlete
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:

 • Izlet Blagaj – Mostar – 25 €
 • Izlet za manastir Tvrdoš – 15 €
 • Izlet za Dubrovnik – 30 €
Podeli: