Rim avio putovanje iz Niša

Program putovanja:

DAN 1. utorak / Beograd/Niš-Rim
Okupljanje putnika na aerodromu  “Nikola Tesla” u Beogradu i transfer do aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu. Let iz Niša u 6.45h. Sletanje na aerodrom Fuimicino u Rimu, transfer grupe do hotela. Pauza za osveženje (ostavljanje stvari u hotel ili smeštaj ukoliko su sobe spremne-zavisi od hotela).  Fakultativni obilazak grada sa stručnim vodičem: Colosseum (spolja), ulica carskih foruma, Trajanova pijaca-Trajanov Stub, Piazza Venezia….Šetnja se nastavlja do prelepe fontane Di trevi, najpoznatije rimske fontane. Nastavak do Panetona i Piazze Navona – jednog od najlepših rimskih trgova sa baroknim palatama, crkvom Svete Agnese. Slobodno veče, individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2. sreda / Vatikan
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak najmanje države sveta- Vatikana u kojoj je sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Obilazak bazilike Sv. Petra, vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Prilikom obilaska možemo uživati  u zbirkama antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, Sala svećnjaka. Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska Vatikana i muzeja, slobodno popodne i individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. četvrtak / Rim – Tivoli – Rim
Doručak . Slobodno vreme za individualno istraživanje i uživanje u čarima Večitog grada ili fakultativni obilazak Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Jutarnji polazak za Tivoli (33km, autobusom ili vozom), po dolasku obilazak sa vodičem,  Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio fontane, vodoskoke, baštu, izuzetne lepote. Povratak u Rim u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni obilazak i šoping.Noćenje

DAN 4. petak-Rim – Rimski forum & Koloseum /Niš/Beograd 

Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Rimskog Foruma i Koloseuma, prepoznatljivih mesta svakodnevnog političkog i zabavnog života antičkog Rima. Obilazak sa uključenim ulaznicama i uslugama vodiča, počinje odlaskom do najvećeg amfiteatra sveta Koloseuma, građenog rukama na hiljade robova, danas praktično viđen kao simbol Rima. U Rimskom Forumu se okupljao Senat, Vestalke čuvale Večni plamen, donosile najvažnije odluke nekada i za čitavo čovečanstvo, gde su izrečeni neki od najslavnijih govora…Nakon obilaska slobodno popodne.Oko 17.30h transfer grupe do aerodroma. Direktan let za Niš u 20.50h. Sletanje na aerodrom u Nišu u 22.25h. Transfer do Beograda. Kraj programa.

 • Avioprevoz Niš-Rim-Niš sa aviotaksama po trenutnoj promo ceni u momentu objave ovog putovanja,
 • 1 komad kabinskog prtljaga u dozvoljenim dimenzijama kompanije Airserbia do 8kg,
 • transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu busom/ shuttle busom
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 2*+ ili 3* u širem centru ili okolini, u 1/2 ili 1/2 sobama sa dodatnim/pom. ležajem,
 • popust za treću osobu u sobi je 10€ (koristi dodatni/ pomoćni ležaj)
 • usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta, usluge pratioca/ili predstavnika iz agencije,
 • transfer od Beograda do Niša ( za promo programe sa letovima iz Niša. Transfer moguć uz doplatu i iz drugih gradova),
 •  individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • doplatu za večeru u hotelu, troškovi ishrane i pića van programski predviđenih,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • doplatu za veći bagaž (od 23kg), po trenutnom cenovniku aviokompanije,
 • ulaznice za mesta koja se posećuju (tokom obilaska grada sa vodičem),
 • gradsku komunalnu taksu u Rimu koja je stupila na snagu 01.09.2014. (4.00 € dnevno), plaćanje prilikom smeštaja,
 • fakultativno razgledanja Rima prvog dana sa vodičem, i ostale fakultativne izlete i obilaske (Vatikan, Rimski forum i Koloseum, Tivoli)

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:
Avioprevoz je organizovan kompanijom Air Serbia iz Niša. U cenu uračunata aviokarta, i jedan komad ručnog prtljaga do 8kg. Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije. Kabinski prtljag, je limitiran kilažom (do 8kg), dimenzijama i sadržinom (nije moguće nositi tečnost u bocama preko 100ml, metalne predmete poput noža, makaza i slično). Detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na sajtu aviokompanije www.airserbia.com.

Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: reorganizovan izlet javnim gradskim prevozom i/ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da ne prihvati. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa, organizovani su u saradnji inopartnera, i cena im može biti promenjiva, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd.

Cene fakultativnih izleta: Vatikanski muzej– 50€, Obilazak grada- 15€, Tivoli – 45€, Koloseum i Rimski Forum– 35e (sa ulaznicama);

Transfer od/do aerodroma u Rimu: agencija napominjemo, transfere aerodrom- hotel-aerodrom, za ovaj aranžman , može da organizuje zakupljenim turističkim autobusom u Rimu  ili da organizuje transfere javnim gradskim prevozom (voz/autobus). Važno je napomenuti da važe rigorozna pravila ulaska turističkih autobusa u Rim, i da autobus nekada ne može doći do samog hotela, te se transfer i odlasci na izlete obavljaju, tj počinju i završavaju sa najdostupnijeg mesta za ulaz/izlaz iz autobusa.

Podeli: