Sankt Petersburg i Moskva

Program putovanja:

Sankt Petersburg i Moskva Prvi Maj

1.dan (utorak, 28.april 2020.) BEOGRAD – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe u 15:00h na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Petersburg u 17:00h(let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 20:45h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan (sreda, 29.april 2020.) SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (četvrtak, 30.april 2020.) SANKT PETERBURG
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (petak, 01.maj 2020.) SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (subota, 02.maj 2020.) SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:20h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6.dan (nedelja, 03.maj 2020.) MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.
7.dan (ponedeljak, 04.maj 2020.) MOSKVA
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.
8.dan (utorak, 05.maj 2020.) MOSKVA
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35h (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:25h.
 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Sankt Peterburg– Moskva – Beograd, kompanijom Aeroflot
 • Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
 •  Smeštaj u Moskvi u hotelu kategorije 4*, usluga noćenje sa doručkom
 • Transferi navedeni u programu
 • Panoramsko razgledanje  Sankt Peterburga i Moskve
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča
 • Troškovi organizovanja aranžmana
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 •  Obrok u avionu
 • Opciona doplata za  6 večera u hotelu – 75 evra po osobi (rezervacija I plaćanje je obavezno prilikom uplate aranžmana)

Doplata za jednokrevetnu sobu je 130 evra
Cena za decu od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe, na pomoćnom ležaju, iznosi 740 evra

 

Sankt Petersburg i Moskva

Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana. Prijave nakon 08.04.2020 neće biti moguće.
Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program de se realizovati javnim prevozom, metroom.

 

 

Podeli: