Sarajevo – jednodnevni izlet

Program putovanja:

Termini 08.10. / 19.11.

 

Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 00.30h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora.

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):

Baščaršija – stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.

Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor – jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor.

 

Skenderija, Narodno pozorište – velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica – najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća – izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj – prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije.

 

Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija– izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Pauza za odmor.

 

Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija I omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke I labudovi I preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste – potočna pastrmka), velika aleja sa stablima kestena I platana zasađenim još u austrougarskom periodu, brojne zanimljivosti poput fijakera za vožnju, restorana, natkrivenih odmorišta I igrališta očekuju Vas u ograđenom spomeniku prirode magične lepote. Raj prirode očekuje Vas u parku ispresecanom izvorima, jezercima I potočićima.

 

Polazak sa dogovorenog mesta za Beograd, u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. (Kraj usluga)

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • obilaske prema programu (Sarajevo)
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja
  •  individualne troškove
  •  međunarodno putno osiguranje (374 dinara dnevno)
  •  ulaznice i fakultativne izlete

Mogući polazak iz Rume, Šapca i Loznice.

  •  Vrelo Bosne – 5 eur

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Podeli: