Sarajevo – jednodnevni izlet

Program putovanja:

1. 09.03.2024 (Subota)

Skup grupe u Beogradu na dogovorenom mestu je u 23:30h,  polazak autobusa je u 23:50h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska).  Noćna vožnja kroz Srbiju prema mestu Visoko sa usputnim pauzama zbog odmora.

2. 10.03.2024.

Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora.

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):
Baščaršija – stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.
Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor – jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor.

Skenderija, Narodno pozorište – velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica – najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća – izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj – prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije.

Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija– izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.

Polazak sa dogovorenog mesta za Beograd, u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u  Beograd  u kasnim večernjim časovima. (Kraj usluga)

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • obilaske prema programu (Sarajevo)
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja
  •  individualne troškove
  •  međunarodno putno osiguranje
  •  ulaznice i fakultativne izlete

Mogući polazak iz Rume, Šapca i Loznice.

  • Vrelo Bosne – 10 eur

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 30 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Podeli: