Trst- Vrata Jadrana

Program putovanja:

1.DAN – KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva oko 19h sa stajališta Kej, Čačka ( Preljina 19.40h), Beograda (Sava centar –oko 22.00h). Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN – TRST-MOTOVUN-VINARIJA KOZLOVIC-UMAG

Dolazak u Trst u ranim jutarnjim casovima. Obilazak Trsta sa vodicem. Grad Trst nalazi se u najsevernijem delu Jadranskog mora, na granici Italije sa Slovenijom. Glavni trg u Trstu je Piazza Unita d  Italia i poznat je po prelepim zgradama iz 19. veka. Fontana četiri kontinenta, koja se nalazi na trgu, predstavlja četiri kontinenta prikazana različitim životinjama. Konj predstavlja Evropu, krokodil obe Amerike, lav Afriku i kamila Aziju (Australija tada još uvek nije bila otkrivena). Na vrhu je skulptura žene koja širi ruke – znak da Trst dočekuje trgovce iz celog sveta. Trst je jedno od mesta čija je obala retke lepote. Jedno od najlepših mesta odakle možete početi šetnju Trstom je Riva del Mandracchio (uključujući i Molo Audace), šetalište uz more, uvek prepuno ljudi. Slobodno vreme za kafu I predah. Nastavak puta prema Umagu. Dolazak u Umag. Smestaj u hotel i kratak predah. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vinarije Kozlovic I Motovuna. Obilazak vinarije uz degustaciju vina i kupovinu najboljih sorti vina, kao uspomenu na jednu od najboljih vinarija u Istri.Odlazak do Motovuna. Motovun je jedan od najlepsih gradica Istre. Motovun je grad prepun kulturnih obelezja iz raznih vladavina u kojima se našao. Gradske zidine kojima je opasan prepoznatljivo su obelezje grada, jednako kao i zvonik koji dominira celim krajem. S donjeg trga u citadelu, najstariji deo grada, vode glavna gradska vrata. Kula poznata i kao ‘Nova vrata’ povezana je sa palatom, a kroz nju i sa zidinama. Motovun je atraktivan upravo zbog tog srednjevjekovnog ambijenta kojim odiše na svakom koraku, ali i zbog šarenih vrata i fasada njegovih kuća. Slobodno vreme za uzivanje u prelepom ambijentu. Povratak u hotel. Večera. Nocenje.

3.DAN- UMAG- PORTOROZ-PIRAN-UMAG

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Slovenačkog primorja. Odlazak u slovenačko letovalište PORTOROŽ. Obilazak Promenade na kojoj se nalazi i čuveni hotel „Palace“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnji uz kafu pored mora. Povratak u Umag. Večera. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje.

4.DAN – UMAG-ROVINJ-POREC

Doručak.Napuštanje hotela oko 9h. Polazak prema Rovinju.. Razgledanje u pratnji vodica : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora  , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića.  Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Slobodno vreme za uzivanje u Rovinju. Nastavak putovanja prema Porecu. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom,… Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Slobodno vreme za individualno uzivanje I kratak predah.

Polazak za Srbiju u popodnevnim casovima Nocna voznja sa usputnim zadrzavanjima radi obavljanja granicnih formalnosti.

5.DAN – KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

 • -prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema)
 • – smeštaj u hotelu 4* u Umagu na bazi 2 HB ( polupansiona ), sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni)
 • -razgledanja Trsta i Umaga
 • -usluge vodiča tokom celog putovanja
 • -troškove organizacije putovanja
 • -turistička taksa u Umagu
 • -Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • -Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • -Individualne troškove – nepomenute usluge
 • -Doplata za jednokrevetnu sobu je 50 €, isključivo na upit
 • FAKULTATIVNI IZLETI
 • Doplata za polazak iz Niša (transfer do Kraljeva) 17€, Kruševca i Trstenika 10 €, Vrnjačke Banje 10 €, Užica 13 € (transfer do Preljine), Pozega 10 € (transfer do Preljine), iz Kragujevca 10 € (transfer do Mrčajevaca). Minimum za realizaciju transfera je 4 putnika.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 50 €, isključivo na upit
 • *Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.
 • Doplata za dodatno sedište 40 €

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Motovun i vinarija Kozlovic 20 € (deca do 12 godina 10€)
 • Portoroz i Piran-Slovenacko primorje 25 €  (deca do 12 godina 15€)
 • Rovinj i Porec-Istarsko primorje 30 €  (deca do 12 godina 20€)
 • Paket izleta 70 € (deca do 12 godina 40€)
Podeli: