Xi

Xi plaža je definitivno jedna od najpoznatijih plaža na Kefaloniji, karakteristična po belim stenovitim brežuljcima koji okružuju plažu i crvenkasto smeđem pesku. Od Argostolija je udaljena oko 40 km i 10 km od Lixourija. Plaža je najverovatnije dobila ime po uvali koja ima oblik slova X. Plaža je vrlo dobro organizovana i uređena sa slamnatim kišobranima i ležaljkama.

 

 

Na plaži se nalazi i jako lep beach bar koji poslužuje hladna pića i užinu, te centar za vodene sportove za avanturističke tipove. Plitka voda i blagi valovi stvaraju idealno okruženje za decu. Oko tog područja naći ćete mnoge taverne, sobe za iznajmljivanje i male prodavnice. Hoteli su takođe dostupni za Vaš boravak. Plaža je lako dostupna automobilom ili javnim autobusima iz Lixourija i Argostolija. 

 

 

2012. godine (i mnogo puta pre toga), nagrađena je Plavom zastavom. Veličina plaže Vam garantuje da ćete uvek naći izolovano i mirno mesto samo za sebe. Plaža Xi je prirodni spa centar jer možete uzeti glinu sa stena koja sadrži cink i potopiti je u vodu, te se zatim namazati. Mnogi to i rade jer ovo blato ima lekovito dejstvo na kožu. Prekoputa je malo ostrvce do koga možete otplivati, a svakako ćete i uživati u nesvakidašnjim lepotama ove plaže.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 6038 puta