Malta Sretenje 2024

Program putovanja:

1.dan(16.02.2024.) BEOGRAD- MALTA Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dva 2 časa i 30minuta pre poletanja. Poletanje za Maltu u 11:55 časova (let JU892).  Sletanje  na  Maltu  u  13:50  časova.  Transfer  do  hotela  prema  programu.  Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2.-3.dan(17-18.02.2024.)MALTA.     Doručak.     Slobodno     vreme.     Mogućnost     organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

4.dan(19.02.2024.) MALTA–BEOGRAD  Doručak.  Slobodno  vreme.  Transfer  do  aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:45 časova (let JU893). Sletanje u Beograd u 17:40 časova. Kraj

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Malta – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama koje u trenutku pravljenja programa iznose 55,7evra (refundabilne u slučaju nerealizacije putovanja).
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma na Malti do izabranog hotela u odlasku i povratku;
 • 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi usluge iz cenovnika;
 • troškovi organizovanja i vođenja putovanja;
 • Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan komad prtljaga maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika
 • Ekološka taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi 0,5evra po osobi po noći.
 • Rezervacija se vrši na Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom.
 • Putnik je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz
 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Republiku Maltu. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Republike

Malteška Tura – Prvo se obilazi Popajevo selo, napravljeno 1980. godine za potrebe snimanja filma Popaj. Zatim se ide do predivne peščane plaže Golden bay (snimane su neke od scena iz filma Troja). Put se nastavlja do zanatskog sela, gde se može videti kako duvači stakla izrađuju

srebrni nakit i keramiku; Potom se ide u grad Mdina, poznat kao „grad tišine“ koji je bio prestonica u Srednjem veku. Grad je okružen zidinama, gde u vilama još uvek žive aristokratske porodice koje su potomci srednjovekovnih malteških vitezova. Vreme za ručak je predviđeno u gradu Rabat, drevnom predgrađu Mdine. Posle ručka, put se nastavlja do primorskog sela Blue Grotto, gde se po želji može otići čamcem do čuvenih Plavih pećina. Izlet je celodnevni. Transfer od/do hotela je uračunat.

Cena: 75 evra po osobi (sa ručkom), Blue Grotto(opciono 10eur)

Ostrvo Gozo – Gozo je znatno manje i mnogo zelenije ostrvo od Malte i na njemu je nimfa Kalipso, prema legendi, držala zatočenog Odiseja sedam godina. Do njega se odlazi trajektom i prvo se stiže do tačke Belvedere, odakle se pruža pogled na ostrvo Komino. Zatim se ide do peščane plaže Ramla bay, koja je poznata po narandžasto-crvenoj boji peska koji se može naći samo na tom mestu. Dalje put vodi do glavnog grada Viktorija, gde će se prošetati po utvrđenju The Citadella (drevnim zidinama grada) i uživati u panoramskom pogledu na celo ostrvo. Ovde je predviđeno vreme za ručak i kupovinu na pijaci. Nastavlja se do zaliva Dvejra (Dwejra bay), gde se nalaze tri prirodne atrakcije: unutrašnje more, azurni prozori „pečurka-stena“. Na kraju se obilazi zaliv Šlendi (Xlendi), kao i lokacija na kojoj je snimana scena vencanja Denarys Targerian i Drogo-a u seriji „Igra prestola“.(Cena izleta oko 105 eur)

VALLETTA – Poludnevni izlet do Vallette, glavnog grada Malte koji je okružen brojnim masivnim zidinama i tvrđavama. Ovo su izgradili vitezovi ST John-a u 16veku. Maltežani su jako ponosni sa svoju prestonicu koja predstavlja deo svetske baštine. Tura započinje sa Multivision Malta Expirience, koja nas uvodi u veoma zanimljiv pregled istorije ostrva kroz vekove. Nakon toga nastavlja se do Barraca Gardens odakle se pruža prelep pogledna Grand Harbour. Uverite se svojim očima zašto je toliko filmova snimano na Malti. Nakon ture, predviđeno je slobodno vreme(oko 1h) da se prošeta, popije kafa ili proba neki od fantastičnih malteških slatkiša.(Cena izleta oko 55 eur)

Krstarenje (HARBOUR CRUISE)

Polazi se brodom iz grada Slima, prolazi se pored manjih obalskih gradova, Manoel ostrva (gde su snimane neke scene serije Game of Thrones), brodogradilište koje postoji još od Srednjeg veka, glavnog grada Valete i starih gradića, poznatih kao „tri grada“ (Three Cities). Sa morske strane će se videti moćne zidine, koji okružuju Valetu i ova „tri grada“ (Vittoriosa, Cospicua, Senglea), koji su takođe sagrađeni u srednjovekovnom dobu. Izlet traje oko 1,5 sati. Transfer od/do hotela nije uračunat. (Cena izleta oko 20eur)

Podeli: