Kosta Dorada leto 12 dana

 • TV
 • Wi-Fi
 • AC
 • Bazen
Aranžman uključuje:
 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 6 polupansiona u hotelu California Garden 3*/ 4R Playa Salou Park II  3* i  1 noćenje sa doruckom u Đenovi (ili okolini) u hotelu 3*  u 1/2 i  1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije / vodiča
 • Obilaske gradova prema programu
 • Troškove realizacije programa
Aranžman ne uključuje:
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*-   3 €/noćenju, 4* – 4€/noćenju
 • Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit zbog raspoloživosti
 • Fakultativne izlete
Organizator puta: Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Felix travel, licenca OTP 94/2021 Kat. A. Fun travel je ovlašćeni subagent

1.DAN – BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 17:00h. Polazak iz Beograda u 17:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN – SANREMO

Dolazak u Sanremo, u jutarnjim časovima. Sanremo je jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Poznat je po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća ali i po čistom azurnom moru, uredjenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Obilazak: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja. Slobodno vreme (9h) za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do nastavka putovanaja ka Costa Doradi. Noćna vožnja.

3.DAN – COSTA DORADA – SALOU

Dolazak u Salou u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, najvećeg i najpoznatijeg letovališta na obalama Kosta Dorade koji se prostire na 14 km. dugačkoj obali, sa preko 30 plaža koje poseduju plavu zastavu. Slobodno vreme do smeštaja u hotel, posle 14h. Smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama.  Večera. Noćenje.

4.DAN – SALOU – PLAŽE COSTA DORADE CAMBRILS I LA PINEDA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do prelepih i šarmantnih gradića Cambrils i La Pineda.  Prvo idemo da posetimo živopisno ribarsko mesto Cambrils, koje svojim koloritom osvaja turiste na prvi pogled. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira ili kupanje na prelepim plažama. Nastavak za La Pinedu. Šetnja, slobodno vreme za kupanje do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

 5.DAN – SALOU – TARAGONA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet u Taragonu koja je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Prvi put se pominje 1000 godina p.n.e. i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana, a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt “Djavolji most” (Pont del Diable), najstariji očuvani most u Španiji. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

 6.DAN – SALOU

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Noćenje.

 7.DAN – SALOU – VALENSIA (fakultativno)

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Valensiju. Po dolasku obilazak Valensije koja je smeštena na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatog pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor. Razgledanje i šetnja sa vodičem: Torre de Serano, La plaza de la Virgin, El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka je da ručate u nekom od brojnih tapas barova ili da prošetate živahnim ulicama Barrio del Carmen. Takođe iskoristite da se okupate na prelepim plažama. Slobodno vreme do povratka u Salou. Hladna večera. Noćenje.

8.DAN – SALOU – REUS (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje. Mogućnost fakultativnog izleta u poslednevnim časovima u Reus koji je  poznat  kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

9.DAN – SALOU

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do polaska za italiju.  Noćna vožnja.

10.DAN – ĐENOVA

Dolazak u Đenovu. Po dolasku šetnja sa vodičem: Piazza de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Piazza Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Via Garibaldi u kojoj se nalaze palate đenovljanskih aristokratskih porodica, Kraljevska palata…Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Noćenje.

11.DAN – ĐENOVA – CINQUE TERRE (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12.DAN – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja!

TRANSFERI IZ DRUGIH GRADOVA

NIŠ parking kod Tehničkog fakulteta 30
ALEKSINAC benzinska pumpa Lukoil 30
KRUŠEVAC Pojate – Ex motel Evropa 30
PARAĆIN benzinska pumpa Mihajlović 25
JAGODINA benzinska pumpa Koral 25
KRAGUJEVAC benzinska pumpa OMV – Lapovo 25
SMEDEREVO Požarevačka petlja benzinska pumpa EKO 20

 

MALI POŽAREVAC benzinska pumpa Knez Petrol 20
NOVI SAD parking Roda market 20

 Fakultativni izleti (minimum 30 prijavljenih)

– Taragona – 20 € / deca do 12 god. -10€ (poludnevni izlet)
– Valensija – 45 € / deca do 12 god. 25 € (celodnevni izlet)
– Plaže Costa Dorade: Cambrils i La Pineda 15 € / deca do 12.god. 10 € (cena uključuje prevoz)
– Cinque Terre – 45 € / deca do 12.god

Podeli: