Pula i Brioni

 • Istra

Program putovanja:

ISTRA NOVA GODINA

sa uključenom posetom Pule, Opatije i Rijeke
fakultativna poseta Brionima i Rovinju

30.12.2023 – 04.01.2024.

6 dana / 3 noćenja, autobusom

Polazak iz Beograda, Čačka i Kraljeva bez doplate
Polazak iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Užica i Požege  uz doplatu

1. DAN: Čačak – Beograd – Pula (program putovanja Istra Nova Godina)

Polazak iz Čačka u 19:30. Polazak sa Novog Beograda (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: Pula – Doček Nove Godine (program putovanja Istra Nova Godina)

U jutarnjim časovima dolazak u Pulu. Pešačka tura sa lokalnim vodičem kroz najinteresantnije znamenitosti drevne Pule: Pulska Arena, Avgustov Hram, Slavoluk Sergijevaca – Zlatna vrata, Mletačka tvrđava. Slobodno vreme za ručak i kafu. Smeštaj u hotel. Odmor u hotelu. DOČEK NA TRGU – SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.

3. DAN: Pula – Brioni (program putovanja Istra Nova Godina)

Doručak. Fakultativni izleti:
U prepodnevnim časovima polazak za Fažanu, gde ostavljamo autobus i odakle nas trajekt vodi ka Brionima.
– obilazak Velikog Briona u trajanju oko 3 sata; izvodi se delimično peške, a delimično panoramskim vozom, u pratnji lokalnog vodiča. Posećuje se safari park, golf teren, crkva Sv. Germana, izložba prirodnih nauka, foto izložba Tito na Brionima, Botanički vrt..…
– Biseri brionske arheologije
Povratak u Pulu. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: Pula – Motovun – Grožnjan – Pula (program putovanja Istra Nova Godina)

Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Ako postoji mesto iz bajke, onda je to Grožnjan. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ubrzanom industrijalizacijom, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti Istre rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela. Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima, jer je autobusom do zidina nemoguće stići. Slobodno vreme za šetnju i ručak. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN: Pula – Rovinj (fakultativno) – Opatija – Rijeka (program putovanja Istra Nova Godina)

Doručak. Fakultativni izlet do Rovinja. Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – Tržnica, Balbijev luk, Ulica Grisia, Crkva sv.Eufemije, Gradske zidine, Stari grad. Povratak po ostatak grupe u Pulu i polazak na putovanje do Opatije. Slobodno vreme za kafu i šetnju u Opatiji. Nastavak puta ka Rijeci. Slobodno vreme za samostalni obilazak grada. Predlažemo – riječki korzo, katedrala Sv. Vida, gradski toranj, crkva Sv. gospe Lurdske… Slobodno vreme do večernjih časova kada je planiran povratak za Beograd i Čačak.

6. DAN: Rijeka – Beograd – Čačak (program putovanja Istra Nova Godina)

Dolazak u Beograd/Čačak u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 • Prevoz autobusom turističke klase (AC/DVD),
 • Smeštaj u hotelu Veli Jože 2* u centru Pule, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom,
 • Smeštaj u 1/2 , 1/2+1 sobama,
 • Boravišnu taksu,
 • Usluga turističkog vodiča,
 • Troškove realizacije programa.
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove putnika,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 55 € u hotelu Veli Jože 2*
 • Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4); za polaske iz Niša 25€ i Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika),
 • Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – 15 € (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča, čokoladu)
 • Izlet u Grožnjan i Motovun (cena uključuje prevoz, lokalni prevoz od podnožja do Motovuna, lokalnog vodiča) – 25€
 • Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima- 35€
 • Obilazak Velikog Briona (pešačka tura + panoramski voz + lokalni vodič) – 40 €, (uključuje povratnu kartu za brodić u Fažana – Brioni – Fažana,  propusnice za NP Brioni, izlet većim delom panoramskim vozom, a delimično peške, pratnju uz lokalnog vodiča. Posetite prirodu Briona, safari park, golf teren, crkvu Sv. Germana, prirodnjačku izložbu, izložbu fotografija Tito na Brionima, Botaničku baštu…..) deca 07-18 god 25 €, deca do 7 godina – gratis.
 • Obilazak Arene u Puli sa lokalnim vodičem – 15 €
Podeli: