Krakov Nova godina 2024

Program putovanja:

1. dan 29.12.2022. BEOGRAD – KRAKOV ( Nova Godina Krakov 2023 Doček )
Sastanak grupe u 17h na parkingu Sava centra (savska strana). Polazak u 17:30h. Polazak iz Novog sada u 20h sa parkinga kod mega marketa Roda. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku.

2. dan 30.12.2022. KRAKOV ( Nova Godina Krakov 2023 Doček )
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu. Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 31.12.2022. KRAKOV – AUŠVIC (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA. Noćenje.

4. dan 01.01.2023. KRAKOV – JEVREJSKA ČETVRT (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za, Oskarom nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajwor. Noćenje.

5. dan 02.01.2023. KRAKOV – VELIČKA – BEOGRAD (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika Soli u Evropi Velička. Po dolasku spuštanje stepenicama sa vodičem do dubine od 135 m gde se nalazi i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. U povratku izlaz je specijalnim liftom. Povratak u Krakov. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u podnevnim časovima. Noćna vožnja.

6. dan 03.01.2023. BEOGRAD
Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • smeštaj u hotelu Grand Felix 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
 • stručno vođstvo puta
 • razgledanje po programu
 • troškove organizacije putovanja

 

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • individualne troškove putnika
 • doplata za 1/1 – 60 eura (za sve 3 noći)
 • fakultativne izlete
 • doplata za 1/1 – 60 eura (za sve 3 noći)
 • Aušvic i Birkenau – 30 evra / deca 25 evra
 • Rudnik soli Velička – 35 evra / deca 25 evra
 • Jevrejski Krakov – 10 evra / deca 7.5evra
Podeli: