Pariz Doček Nove Godine

Program putovanja:

PARIZ – PRAG – MINHEN

Paket aranžman 9 dana:

Autobuski prevoz + 3 noćenja sa doručkom u Parizu + 1 noćenje sa doručkom u Pragu

 

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak grupe sa Sava centra ( savska strana) u 17:00h, sastanak putnika u 16:30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima. ( Nova Godina Pariz 2024 )

2. dan PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća opciona šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan PRAG
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme . Mogućnost fakultativnog krstarenja Vltavom uz zvuke Smetanine „ Vltave“ . Slobodno vreme do polaska autobusa za Pariz. Noćna vožnja.

4. dan PARIZ
Dolazak u Pariz u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje prestonice Francuske: Arc de Triomphe, Les Champs Elysees, Place Trocadero, Eiffel tour, Hotel des Invalides, Assemblee nationale, Pantenon, Place du Concorde, Opera, Louvr, Notre Dame. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U predvečernjim časovima fakultativni odlazak na Monmartr, umetničku i boemsku četvrt gde ćemo u šetnji posetiti baziliku Sacre Coeur i napraviti pauzu na Place du Tertre gde su inspiraciju nalazili slavni umetnici poput Pikasa, Dalija, Henrija Milera…Imaćete priliku da se upoznate sa pariskim metroom koji savršeno funkcionišu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan PARIZ – VERSAJ
Doručak. Mogucnost fakultativne posete Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Obilazak palate i uživanje u versajskim vrtovima koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz , slobodno vreme i mogućnost fakultativne šetnje sa lokalnim vodičem “upoznajmo Pariz” kako bi se upoznali sa najznačajnijim lokalitetima i tajnovitim ulicama Pariza uz preporuku našeg vodiča gde ručati ili večerati u Latinskoj Četvrti, šopingovati u La Rue Rivoli. Individualni povratak u hotel. Noćenje. ( Nova Godina Pariz 2024 )

6. dan PARIZ – REMS
Doručak. Fakultativni izlet u Rems, grad udaljen 129km od Pariza, u oblasti Champagne-Ardenne u kome su se krunisali kraljevi Francuske u katedrali Notre dam de Reims. Grad burne istorije, grad šampanjca u kome se nalazi i „ Celliers Ruinart“ – prva kuća šampanjca otvorena davne 1729.godine. Uživaćemo u vinarijama i u Parku Šampanjca koji će vas fascinirati.
Po dolasku obilazak Katedrale Notre Dam koja je građena u razdoblju od 13. do 16.veka, u kojoj su krunisani 25 francuskih kraljeva. Slobodno vreme. Noćenje. ( Nova Godina Pariz 2024 )

7. dan PARIZ – DIZNILEND
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta Disneyland-u udaljenom od Pariza 30 km, gde ćete se za trenutak vratiti u detinjstvo i uživati u društvu Diznijevih junaka kao i oprobati svoju smelost na mnogobrojnim atrakcijama ovog bajkovitog parka. Nastavak putovanja ka Minhenu u večernjim časovima. Noćna vožnja.

8. dan PARIZ – MINHEN
Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Nacionalne opere i pozorišta, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt… Slobodno vreme, 9h (tehnička pauza). Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet – kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB.. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji.. Noćna vožnja.

9. dan NOVI SAD – BEOGRAD – Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.Kraj usluge.

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD ,audio oprema)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu IBIS CHEVILLY LARUE 3* ili IBIS BUDGET CHEVILLY 2* u Parizu u 1/2 sobama,
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama.
 • Obilaske prema programu Prag/Minhen
 • Usluga predstavnika agencije/lokalnog vodiča,
 • Troškove realizacije programa.

 

 • Individualne troškove putnika.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, i u Parizu hotel 2* -1,30€ po osobi po noćenju,hotel 3*- 1.90€
 • Karte za metro
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Fakultativne izlete.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana
 • Poseta Monmartru 15 €/deca do 12 god 5€ ( u cenu uključene metro karte i obilazak Monmartra)
 • Poseta Versaju 55€ (u cenu je uključeno: ulaznica u palatu, rezervacija, lokalni vodič, prevoz), deca do 18.god.-20€ (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) – (prijava u agenciji)
 • Krstarenje Senom 20€ /deca do 12 god.10€
 • Rems 30€/deca do 12 god 15€
 • Diznilend 120 € plus 15€ prevoz/deca do 12 god- 110e plus 15€ prevoz ( plaća se u agenciji do 20 dana pre polaska) CENA ZA ULAZNICU JE PODLOŽNA PROMENI
 • Šetnja „upoznajmo Pariz“ 20€/deca 10€ (u cenu uključene: usluga lokalnog vodiča)
Podeli: