Švajcarska i Lihtenštajn Nova godina 2024

Program putovanja:

 

1.dan (29.12.2019): Polazak iz Beograda
Polazak autobusa sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 12h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (30.12.2019): Obilazak Ciriha i dolazak u Ženevu
Dolazak u Cirih (Zürich) u prepodnevnim časovima. Fakulativni obilazak grada:crkve Fraumunster (Fraumünster Church) i Grosmunster (Grosmunster Church) sa čijeg tornja se pruža fantastičan pogled na grad, glavna ulica Banhofštrase, brdo Lindenhof (Lindenhof hill), opera, Ciriško jezero (Lake Zurich).
Slobodno vreme za šetnju i uživanje u otmenosti najvećeg grada Švajcarske. Nakon nekoliko sati provedenih u Cirihu, nastavljamo put do Ženeve. Dolazak u Lansi, predgrađe Ženeve (Geneva)(3,5km od centra grada i katedrale) u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: jezero sa vodoskokom, Engleski park, katedrala Svetog Petra (St Pierre Cathedral), trg Burg de Fur (Place du Bourg-de-Four), Zid reformatora (Reformation Wall). Slobodno vreme.

3.dan (31.12.2019): Fakultativni obilazak Berna i Lozane
Doručak. Fakultativni izlet u glavni grad Švajcarske – Bern. Obilazimo Stari grad, Kulu sa satom (Zytglogge), Anštajnovu kuću (Einsteinhaus), fontanu iz 16.veka Kindlifresserbrunnen, zgradu Parlamenta. Slobodno vreme. Nakon Berna idemo u Lozanu (Lausanne). Obilazimo katedralu, dvorac Saint-Maire s početka 15.veka, glavni trg – Place de la Palud. Možete prošetati ulicom Rue de Bourg, punom kafića i restorana. Povratak u Ženevu. DOČEK NOVE GODINE.

4.dan (01.01.2020): Fakultativni izlet u Lion
Doručak.Fakulativni izlet u Lion (Lyon).Obilazimo stari grad – jednu od najvećih renesansnih četvrti u Evropi, katedralu, baziliku Notre Dame de Fourvière, rimski amfiteatar, Place des Jacobins na drugoj obali Saone, Passage de l’Argue. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših gradova južne Francuske. Povratak u Ženevu

5.dan (02.01.2020): Obilazak Vaduza (Lihtenštajn)
Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Lihtenštajn (Liechtenstein). Dolazak u glavni grad Lihtenštajna, Vaduz, gde ćemo napraviti kraću pauzu za obilazak. Fakultativni obilazak: gradska većnica, katedrala, Muzej umetnosti. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Beograda. Noćna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

6. dan (03.01.2020): Dolazak u Beograd
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

  • Kompletna organizacija i vođenje puta
  • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
  • 3 noćenja sa 3 doručka (buffet) u hotelu Ibis Budget Petit-Lancy (3,5km od centra Ženeve) u 1/2 sobama i 1/2+1 sobama
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
  • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Bern i Lozana – Cena30,00 EUR

Glavni grad Švajcarske, grad medveda i 100 fontana. Najpoznatija od njih je  na Trgu Kronhaus – fontana mitskog čudovišta Ogara koji jede decu. Nalazi se na brežuljcima prekrivenim šumom, ali na ulicama i u centralnom delu ovog grada nema ni jednog stabla, drvoreda i parkova. Reka Ar deli grad na stari i novi deo, pa ćete uživati u kontrastu švajcarske prestonice. Povezani su sa pet mostova i jednim vijaduktom. U Starom gradu ćemo piti čuvenu “jakobs” kafu i slušati legende o medvedu. Naime u 12.veku Berthold V, vojvoda od Zeringena, obećao je da će naselju dati ume po životinji koju bude prvu ustrelio u lovu. To je upravo bio medved (na nemačkom bern i znači medved).

Lozana je živopisni studentski grad i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva velika univerziteta. Stecište pisaca, umetnika, i muzičara, od Šelijevih do Lorda Bajrona. Urbana legenda kaže da je Frankenštajn napisan baš ovde. Ovde su obitavali i Ernest Hemingvej, koji je tu provodio zimski odmor u vreme kada je pisao Pokretni praznik, kao i Čarli Čaplin, koji je od sredine 1930ih živeo u gradu Vevey. Obilazimo luku Ouchy, Sous Gare za koji važi da ima najbolje kafee u gradu kao i stari deo grada.

Lion – Cena25,00 EUR

Treći po veličini grad u Francuskoj, pripada bogatoj oblasti Ron-Alpi. Lion je poznati gastronomski centar, centar svile, a u davnoj prošlosti prestonica Gala. Penjemo se na Furvijer, mesto koje čuva 2000 godina dugu istoriju grada. Odatle je moguće videti spektakularnu panoramu grada, ali i repliku Ajfelovog tornja, baziliku Notr Dam i statuu Device Marije. Obilazimo a Place Bellecour – najveći trg u gradu, četvrti po veličini u Francuskoj i najveći pešački trg u Evropi. Lion je 1998. godine uvršten na listu UNESCO-ve kulturne baštine i predstavlja jednu od najvećih renesansnih celina u Evropi. Oni koji vole dobru hranu, ostaće bez daha kada vide nekoliko restorana ocenjenih prestižnim Mišelinovim zvezdicama. Takođe, svi željni kulture i muzeja biće fascinirani posetom prirodnjačkog muzeja prilično futurističkog izgleda. Kako je glavna tema ovog grada uživanje, u potpunosti se prepuštamo toj paroli.

 

Podeli: