Island 1. Maj

Program putovanja:

29. april – 5. maj 2019.

DAN 1 – Okupljanje putnika iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u jutarnjim časovima. Polazak iz Beograda ka aerodromu u Budimpešti/Zagrebu. Let za Rejkjavik. Dolazak u glavni grad Islanda u večernjim časovima po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Noćenje.
DAN 2 – U jutarnjim časovima krećemo u upoznavanje glavnog grada Islanda: spomenik Leifuru Eriksonu – čoveku koji je prvi doplovio do obala današnje severne Amerike, Halgrimskirkja – 75 metara visoka najveća religiozna građevina na Islandu i simbol grada, Hljomskalagardur – jedan od najelpših gradskih parkova. Prolazimo pored Nacionalog muzeja Islanda i nastavljamo ka gradskoj većini i Althinga – nacionalog parlamenta Islanda. Odlazimo i do Hristove katedrale, a nakon toga i do gradske luke. Put nas dalje vodi do jedne od najupečatljivijih zgrada na Islandu – Harpe, multifunkcionalne zgrade koja se koristi za koncerte i izložbe. Nakon Harpe odlazimo i do skulpture Solfar, poznatije kao putnik ka suncu. Svratićemo i do Hofdi – kućice na obali mora u kojoj je zvanično okončan Hladni rat. Turu završavamo u glavnoj gradskoj ulici i pešačkoj zoni – Laugavegur. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 3 – Fakultativni izlet do Zlatnog kruga, oblasti u centralnom delu Islanda, najpoznatijem delu ove ostrvske zemlje i nezaobilazne turističke atrakcije. Prvo idemo do Tingvelira, najstarijeg nacionalnog parka u zemlji i uživamo u nestvarno lepoj prirodi, stenama nastalim od lave, istoimenom jezeru i prelepoj vegetaciji. Nastavljamo još ka unutrašnjosti Islanda i idemo do oblasti gejzira gde ćemo videti Veliki gejzir po kojem je ova prirodna pojava i dobila ime, kao i gejzir Stokur koji eruptira svakih pola sata. Zatim nastavljamo ka Gulfos vodopadima, tj. zlatnim vodopadima kako glasi prevod islandskog naziva, sastavljenim od tri dela, ukupno visokim 30 metara. Povratak u Rejkjavik u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 4 – Fakultativni odlazak na Plavu lagunu, odmarališta na 50ak kilometara od Rejkjavika sa velikim brojem sadržaja sa odmor i relaksaciju, a najpoznatiji od svih su sigurno bazeni sa termalnom vodom tirkizno plave boje na temperaturi od 38 stepeni koja pomaže u čišćenju kože. Družimo se i uživamo u na ovom jedinstvenom mestu u vodi koja na hladno islandsko vreme dođe kao pravi odmor za telo i dušu. Povratak u Rejkjavik u kasnim popodnevim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 5 – Fakultativni odlazak na jug zemlje u prelepe predele brojnih kontrasta, crnog kamenja nastalog hlađenjem vulkanske lave i vodopada od kojih zastaje dah. Obići ćemo Seljalandfos, još jedan od prelepih vodopada na Islandu, visine 60m. Nastavljamo dalje do impoznatnog vodopada Skogafoss, omiljenog među turistima, a na kraju i otići do grada Vik, najjužnijem grada ostrva i uživati u šetnji crnim peskom i čuvenom plažom Reynisfjara – najlepšom netropskom plažom na svetu. Povratak u Rejkjavik u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 6 – Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za uživanje u Rejkjaviku. Ne propustite da odete do Nacionalog muzeja Islanda ili do prelepog ostrvca Videy. Transfer do aerodroma. Let za Budimpeštu/Zagreb.
DAN 7 – Dolazak u Budimpeštu/Zagreb. Transfer do Beograda. 
 • Povratni transfer od Beograda do aerodroma u Budimpešti/Zagrebu.
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Budimpešta/Zagreb-Rejkjavik-Budimpešta/Zagreb sa uključenim prtljagom do 23kg.
 • 5 noćenja u u hostelu u Rejkjaviku u 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC.
 • Svi transferi prema programu putovanja privatnim autobusom .
 • Razgledanja gradova prema programu putovanja.
 • Organizacija celog putovanja.
 • Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.
 • Usluge vodiča.
 • Fakultativni izleti.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Dvokrevetne sobe – mogućnost doplate: 35 EUR po osobi po noćenju
 • Individualni troškovi putnika.

1. Zlatni krug sa svim neophodnim ulaznicama – 95 EUR
2. Plava laguna sa svim neophodnim ulaznicama – 95 EUR
3. Odlazak na jug Islanda – 90 EUR

*Prijavljivanje za izlete i plaćanje istih u dinarskoj protivvrednosti se obavlja u agenciji pre putovanja.

Podeli: