Albanija – Uskešnje putovanje

Program putovanja:

DAN 1. cetvrtak, 29.04./ Beograd – Niš – Drač
Okupljanje grupe na parking ispred T.C. Tempo Ada, u Beogradu. Polazak u 22:00h, vožnja autoputem ka Nišu uz jednu kratku pauzu. Polazak iz Niša u 01:00h, sa parking TC Tempo.
DAN . petak, 30.04./ Niš – Tirana – Drač
Prelazak administrativne granice i vožnja autoputem uz kraće pauze za odmor i osveženje. Jutarnji dolazak u Tiranu, koja se nalazi na samo 40km od Drača. Panoramski obilazak prestonice Albanije: palata Nacionalnog muzeja,trg Skenderbega, Saborni Hram Vaskrsenja Hristovog, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata…..Slobodno vreme u centru za šoping, individualno razgledanje… Nastavak puta ka Draču. Po dolasku panoramski obilazak grada sa vodičem: bulevar Epidamn, amfiteatar rimskog cara Hadrijana, Villa Hill odakle se pruža predivan panoramski pogled na Drač. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
DAN 3. subota, 01.05./ Berat
Doručak. Slobodno vreme u Draču, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet za Berat. Odlazak ka jugu Albanije i upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom koga karakteriše tipična starobalkanska arhitektura. Odlazak do tvrđave Kaljaja u čijem kompleksu se nalazi nekoliko pravoslavnih crkava koje su poznate po sjajnim srednjovekovnim freskama čuvenog Onufrija. Opciono ručak u tvrđavi u Beratu. Noćenje.
DAN 4. nedelja, 02.05./Drač – Skadar – Niš – Beograd
Doručak. Slobodno prepodne za uživanje na jednoj od najlepših plaža jadranskog mora.
Napuštanje hotela i polazak ka Skadru, jednom od najstarijih gradova Evrope opevanom u mnogim pesmama. Gradu bogate istorije koji je često bio razlog velikih bitaka. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Arheološki i Etnogafski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme za idividualne aktivnosti.
U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja uz pauze za osveženje i odmor. Dolazak u Niš do ponoći, Beograd posle ponoći.

  •  prevoz turističkim autobusom po programu,
  • smeštaj u hotelu sa 3*, na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • organizaciju puta u pratnji vodiča.
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  •  fakulataivni izleti
  • boravišnu taksu (plaća se na recepciji), 1 eur po osobi za noć za odrasle, deca do 11,99 god ne plaćaju boravišnu taksu.
  • Popust deca do 12g: (u pratnji 2 odrasle osobe) je 5€
  • Doplate: za 1/1 sobu: + 80% od cene aranžmana

Cene fakultativnih izleta (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):

  • Izlet Berat (prevoz i vodič) – 20€

* fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznice, organizacije…. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobdonih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: organizovanje izleta javnim gradskim prevozom ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da NE prihvati, bez ikakvih troškova.

Podeli: