Pulja – Apulija

Program putovanja:

1. dan                  BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 20:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan                  SAN MARINO – RIMINI
Dolazak u San Marino u jutarnjim časovima. Obilazak treće najmanje države po veličini i najstarije republike na svetu. Po dolasku obilazak gradskih znamenitosti: Porta San Francesco; Palazzo Pubblico; Basilica San Marino; odbrambene kule sa kojih se pruža fantističan pogled na okolinu i Jadransko more. Slobodno vreme i mogućnost da se počastite nekim parfemom ili predmetom od kože po kojima je San Marino nadaleko poznat,  po značajno nižim cenama od ostatka Evrope. Nastavak putovanja ka Riminiju. U poslepodnevnim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan                  RIMINI – OKOLINA BARIJA – BARI/RAZGLEDANJE GRADA (fakultativno)

Doručak. Napuštanje soba i polazak ka Apuliji u ranim jutarnjim časovima. Dnevna vožnja od oko 7h (cca 600 km).  Dolazak u mesto Mola di Bari  ili slično (15km od Barija) u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Barija sa vodičem – stari grad sa crkvom Svetog Nikole, zamak Svevo, odlazak do pešačke zone van starog grada – ulice Via Sparano. Slobodno vreme. Povratak u Mola di Bari. Noćenje.

4. dan                  OKOLINA BARIJA – MATERA (fakultativno) – POLINJANO A MARE (fakultativno)   – OKOLINA BARIJA

Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Materu i Polinjano a Mare. Putovanje do Matere, jednog od najstarijih gradova na svetu, gde po dolasku sledi kratak obilazak Sasi di Matera – starog dela Matere koji još nazivaju i gradom duhova zbog napuštenih kuća. Slobodno vreme za individualnu šetnju starim delom grada – uživanje u uskim ulicama, kućama i crkvama uklesanim u stene, nestvarnim vidikovima sa pogledom na Sasi ali i na pećine u kojima su nekada živeli ljudi. Odlazak do malog primorskog grada Polinjano a Mare. Slobodno vreme u centru gradića.Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan                  OKOLINA BARIJA  – CISTERNINO (fakultativno) – LOKOROTONDO (fakultativno) –  ALBEROBELO (fakultativno)   – BARI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta  Cisternino, Alberobelo & Lokorotondo. Dolazak u Cisternino, za mnoge jedan od najlepših manjih gradova Italije. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u gradiću. Nastavak puta do prelepog gradića Lokorotondo, prepoznatljivog po svojim belim krečnjačkim kućama i uskim uličicama ukrašenim biljkama. Slobodno vreme za šetnju po prelepom ambijentu. Putovanje do neverovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mestašca su neodoljive bele kućice „truli“ sa kupastim krovovima koje podsećaju na selo iz Štrumfova. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. U večernjim časovima povratak u Mola di Bari po putnike koji nisu krenuli na izlet i nastavak puta ka Bariju . Ukrcavanje na trajekt Bari – Drač.  Isplovljavanje u 22:00h. Noćna plovidba do Drača.

6. dan                 DRAČ – BEOGRAD
Pristajanje u luku Drač u 8:00 ujutru. Nakon iskrcaja, kratko zadržavanje u Draču. Putovanje ka Beogradu preko Podgorice i Čačka. Povratak u Beograd u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

  • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
  • Smeštaj u Riminiju u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
  • Smeštaj u okolini Barija – Mola di Bari(ili slično) u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
  • Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
  • Karte za brod (sa brodskim taksama) na relaciji Bari-Drač (u 1/2, 1/3 kabinama sa sopstvenim tušem i toaletom),
  • Troškove ogranizacije putovanja.
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  • Individualne troškove,
  • Fakultativne izlete,
  • Obaveznu gradsku taksu za boravak u hotelu – 2 € – 4 € po osobi po noći – plaća se na licu mesta,

Doplata za jednokrevetnu sobu –  100 €.

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Razgledanje Barija sa vodičem –  15 €,
– Matera & Polinjano a Mare  –   40 €,
– Alberobelo, Lokorotondo & Cisternino –  40 €.
POPUST ZA UPLATU SVA TRI IZLETA : 85 € UMESTO 95 €.

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: