U Orlovom gnezdu

Program putovanja:

1. dan, sreda

Polazak iz Beograda (parking kod Sava centra) oko 22h. Noćna vožnja preko Hrvatske (Slavonski Brod – Zagreb) i Slovenije (Maribor). Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan, četvrtak

Jutarnja vožnja preko Štajerske (Grac) ka oblasti Salcburgerland. Dolazak u Braunau u podnevnim satima. Kraća organizovana šetnja istorijskim centrom grada do Štadplaca, glavnog gradskog trga kojeg okružuju lepe barokne palate. Pažnju će nam zaokupiti divna Gradska kuća (Rathaus) sa statuom gradskog heroja Hansa Štejningera. Ovaj čovek se pojavljuje svuda po gradu, a bio je poznat po svojoj izuzetno dugoj bradi. Na crkvi Sv. Stefana se takođe nalazi reljefni prikaz ovog gradskog heroja. Naravno, videćemo i kuću u kojoj je rođen Adolf Hitler, nekadašnju rezidenciju „Pommer Inn“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, i što da ne, prelazak preko reke In i posetu malenom bavarskom gradu Zimbah. Odlazak u hotel u regiji Minhena. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

3. dan, petak

Doručak. Slobodan dan za individuane aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do zamka Orlovo gnezdo (Kehlsteinhaus) smeštenog na alpskom masivu Kehlštajn. Od gradića Berhtesgaden do samog zamka ćemo se prevesti sa lokalnim „šatl“ autobusom, a potom liftom do samog zamka. Obilazak zamka uz upoznavanje sa zanimljivom istorijom. Zamak je podignut za Adolfa Hitlera 1938. godine. Sam položaj zamka je izuzetan, a panorama koja se pruža ispod je zaista fantastična. Nakon obilaska zamka, odlazak u maleni bavarski grad Berhtesgaden. Uživaćemo u divnom ambijentu ovog gradića i predahnuti upijajući očima lepotu alpskog okruženja. Popodne ćemo posetiti divnu bavarsku banju Bad Rajhenhal. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u raskošnim parkovima i građevinama. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan, subota

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do bavarske prestonice Minhena. Boravak u ovom gradu 10 sati. Po dolasku u Minhen sledi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: pivnica „Hofbrauhaus“, Rezidencija – zimski dvorac dinastije Vitelsbah, Frauenkirhe – Bogorodičina crkva, Marijenplac sa Gradskom kućom,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, posete muzejima, šetnju, uživanje u gastronomskim specijalitetima… Polazak ka Beogradu u večernjim satima. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije i Hrvatske.

5. dan, nedjelja

Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 2 noćenja sa doručkom u privatnom pansionu u regiji Minhena
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozizi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe do 70 godina, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 80 € (isključivo na upit)
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 2,5 € po osobi i noćenju (ukupno za oba noćenja 5 € po osobi) – plaćanje na licu mesta
 • Fakultativni izlet Orlovo gnezdo – Berhtesgaden – Bad Rajhenhal sa ulaznicom za zamak, prevozom i uslugama vodiča 60 € (plaćanje na licu mesta; minimalan broj za realizaciju izleta je 25 osoba)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 80 € (isključivo na upit)
 • Fakultativni izlet Orlovo gnezdo – Berhtesgaden – Bad Rajhenhal sa ulaznicom za zamak, prevozom i uslugama vodiča 60 € (plaćanje na licu mesta; minimalan broj za realizaciju izleta je 25 osoba)
Podeli: